Comunicate de Afaceri

Afla si tu de ce trebuie sa mergi regulat la un cabinet ginecologic

De ce trebuie sa te prezinti la un astfel de consult?

Din pacate, foarte multe femei din Romania nu vin la cabinet ginecologic pentru a se programa la un consult atunci cand se simt bine si cred ca nu prezinta nici o problema medicala, desi este foarte importanta efectuarea unor analize ginecologice in mod regulat.
Problema principala este ca ele merg la un cabinet ginecologic, doar atunci cand simt dureri insuportabile, sangerari, secretii anormale si se pun in situatia de a trata deja o afectiune care poate fi grava, care poate necesita interventii chirurgicale uneori cu repercursiuni asupra vietii sexuale normale sau a fertilitatii. Conform ultimelor teste, Romania este pe primul loc in clasamentele europene privind cancerele de col uterin, mamar sau ovarian.
cabinet ginecologic

Cat de des ar trebui sa te prezinti la un cabinet ginecologic?

In mod normal, nu exista o data anume in care se pot realiza aceste analize ginecologice. Perioada difera in functie de metabolismul fiecarei femei. Cu toate acestea, se recomanda programarea la un cabinet ginecologic dupa perioada de menstruatie pentru a obtine rezultate cat mai clare.
Primul consult ginecologic este extrem de important, intrucat medicul specialist este singurul in masura sa va ofere cele mai bune sfaturi. De regula, primul consult se poate efectua in jurul varstei de 13 si 15 ani. Astfel, inca de la varsta adolescentei, fetele isi pot mentine starea de sanatate in cea mai buna forma. In plus, un lucru foarte important in vederea stabilirii unui nou consult ginecologic la un cabinet ginecologic este increderea in medicul ginecolog. Odata asigurata increderea, pacientei ii va fi mult mai usor sa revina la cabinetul ginecologic al acestuia in vederea aparitiei viitoarelor probleme.

Dupa aceasta prima etapa, se recomanda efectuarea unui consult ginecologic la un interval de timp pe care pacienta si-l stabileste singura. Astfel, orice femeie care tine la sanatatea corpului ei va lua in considerare acest lucru.

Cu toate acestea, insa, exista si situatii cand realizarea unui astfel de consult la un cabinet ginecologic este extrem de necesar:

  • Unul dintre cele mai frecvente simptome in care femeile se prezinta la medicul ginecolog, se datoreaza sangerarilor din afara perioadei de menstruatie, intrucat orice femeie este constienta ca acest lucru nu este absolut deloc normal;
  • Totodata, un alt semn ingrijorator poate fi aparitia unor leziuni de la nivelul organelor genitale care aduce dupa sine o programare imediata la medicul ginecolog;
  • De altfel, observarea mirosului neobisnuit al secretiei vaginale va indica ca faptul ca este necesara efectuarea unui control la un cabinet ginecologic.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Mircea Popescu

Cauta

Categorii populare