Comunicate de Afaceri

Afla si tu mai multe despre procedura de la colonoscopie

Detalii despre colonoscopie in cadrul clinicii Romgermed

Colonoscopie - este o procedura medicala utilizata pentru a examina interiorul colonului si rectului cu ajutorul unui instrument numit colonoscop. Acest instrument are o camera video mica, care permite medicului sa vada zonele din interiorul intestinului gros si sa detecteze orice anomalie.
colonoscopie
Inainte de procedura de colonoscopie, pacientul trebuie sa se pregateasca adecvat. Acest lucru implica consumul unor lichide speciale si administrarea de laxative pentru a curata colonul si pentru a asigura o vizualizare optima a acestuia. De asemenea, medicul poate recomanda evitarea anumitor medicamente si alimente cu cateva zile inainte de examen.

Ce se intampla in timpul procedurii

In timpul procedurii de colonoscopie, pacientul este sedat sau anestezat local pentru a reduce disconfortul si durerea. Colonoscopul este apoi introdus in rect si impins treptat in sus prin colon. In timp ce colonoscopul se misca, medicul examineaza zidurile colonului si cauta orice semne de anomalii, cum ar fi leziuni sau tesut anormal.

Daca se gasesc anomalii, medicul poate efectua biopsii pentru a examina mai atent tesuturile. De asemenea, instrumentul poate fi folosit pentru a indeparta polipi, mici cresteri care pot deveni canceroase in timp.

Procedura de colonoscopie poate dura de la 30 de minute pana la o ora, in functie de complexitatea examinarii. Dupa procedura, pacientul poate simti o usoara durere abdominala sau balonare, dar aceste simptome se vor diminua treptat.

Discuta cu medicul tau!

Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre riscurile si beneficiile colonoscopiei, precum si despre orice intrebari sau ingrijorari pe care le aveti inainte de a va decide sa efectuati aceasta procedura. In general, colonoscopia este considerata o metoda sigura si eficienta de detectare a problemelor intestinale, iar efectuarea acesteia poate salva vieti prin prevenirea sau tratamentul cancerului de colon.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare