Comunicate de Afaceri

Alimentatia bebelusilor in primele luni de viata. Ce lapte praf alegi?

Nasterea unui copil este un eveniment important si mult asteptat de catre tinerii parinti. Sutele de intrebari si temeri isi gasesc cu greu raspuns atunci cand micul pui de om isi face aparitia in sanul familiei. Emotiile sunt amplificate, iar zilele se desfasoara asemenea unui montagne russe, cu suisuri si coborasuri.

Mamicile sunt in permanenta alaturi de bebelusi, in incercarea de a le oferi acestora tot ce au nevoie pentru a se dezvolta cat mai armonios cu putina. De preferat este ca alimentatia sa se faca exclusiv la san, mai ales in primele 6 luni de viata, insa daca proaspata mamica intampina dificultati in a alapta, medicii pediatrii recomanda cu incredere hranirea cu lapte praf Topfer.

Laptele trebuie sa fie imbogatit cu nutrienti, precum fier, iod si vitamina D, astfel incat cel mic sa primeasca necesarul pentru a lua in greutate si pentru a se dezvolta. Desi laptele praf nu inlocuieste laptele matern, noile formule dezvoltate de specialisti se apropie tot mai mult de ceea ce au nevoie bebelusii.

Mai mult decat atat, formulele noi sunt imbogatite cu bifidobacterii, astfel incat ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Perioada colicilor este una destul de stresanta si de dificila, atat pentru mama, cat si pentru nou-nascutul, asa ca laptele praf trebuie sa vina in ajutorul lor pentru a diminua disconfortul resimtit.

De regula, orice formula de lapte praf Topfer se prepara simplu si rapid, cu putina apa calda, conform instructiunilor de pe ambalaj. In functie de greutate si de varsta, fiecare copil trebuie sa primeasca o anumita cantitate de lapte, preferabil la un interval de minim 3 ore, pentru a nu se ingreuna digestia, in special in primele saptamani de viata.

Sortimente de lapte praf disponibile pe piata

Exista o multime de variante de lapte praf Topfer, de la cele folosite in primele 6 luni de viata, pana la cele folosite dupa varsta de 1 an sau 2 ani. Toate sortimentele respecta standardele europene si provin din culturi organice controlate, astfel incat pot fi consumate cu incredere.

Exista inclusiv o formula pentru bebelusii care prezinta risc hipoalergenic. Alimentatia acestora trebuie sa fie putin diferita, pentru a se evita aparitia alergiilor. De regula, mamicile pot observa eruptii pe piele sau modificari ale scaunului, situatie in care ar trebui sa se prezinta de urgenta la medicul pediatru, in vederea schimbarii formulei de lapte.

Bebelusii nascuti prematur au nevoie de o alimentatie adaptata, insa parintii nu trebuie sa isi faca griji in aceasta privinta. Exista o formula de lapte praf Topfer care reuseste sa vina in sprijinul lor, oferindu-le celor mici aportul necesar de vitamine pentru a porni cu dreptul in viata.

Este necesar ca micutii sa faca in mod regulat vizite in cabinetul medicului, cel putin in primul an de viata, pentru masuratori si pentru proba cantarului. In functie de cresterea in greutate, medicul poate stabili daca laptele consumat este suficient si daca acesta corespunde tuturor necesitatilor copilului.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare