Comunicate de Afaceri

Analizele DEXA nu sunt dureroase! Programeaza-te!

Tot mai multi medici sustin ca este foarte importanta stabilirea unui diagnostic precoce. Programarea unui consult pentru osteodensitometrie DEXA poate preveni, prin intermediul unui tratament administrat corespunzator, consecintele unei boli nedorite. Programeaza-ti astazi un consult la cabinetul de osteodensitometrie DEXA!
dexa

In ce consta o investigate de DEXA (osteodensitometrie)?

Este binecunoscut ca osteodensitometrie sau dexa este cea mai utilizata metoda in evaluarea densitatii osoase. In general aceasta consta intr-o simpla investigatie in care pacientul este supus unui numar relativ mic de radiatii in comparatie cu cantitatea emanata in alte tipuri de radiografii.
Zonele principale in care aceasta analiza a oaselor este efectuata sunt la nivelul a doua regiuni invecinate: soldul si coloana vertebrala. Chiar daca boala numita osteoporoza afecteaza integul schelet osos, aceasta procedura efectuata doar intr-o zona identifica prezenta bolii oentru toate regiunile anatomice.
Osteodensitometrie este reprezentata ca fiind o investigatie imagistica foarte performanta, care foloseste radiatii X, pentru determinarea densitatii si a rezistentei osoase:

Investigatia este nedureroasa, neinvaziva si nu necesita injectii;Pacientul poate manca normal in ziua examinarii;Dupa administrarea unei substante de contrast (pentru urografie, tomografie computerizata, tranzit baritat, rezonanta magnetica etc.), este indicat sa treaca cel putin 3 saptamani de la procedura respectiva;Examinarea nu se poate realiza femeilor insarcinate.

Cat de importanta este examinarea DEXA pentru sanatatea si prevenirea bolilor?

Investigatia DEXA nu doar ca te poate ajuta cand vine vorba de santatea ta, dar daca te afli in domeniul sportului, aceasta investigatie se poate dovedi a fi mai mult decat buna. Prin intermediul acesteia poti vedea care este procentajul de masa musculara din corp.
Investigatia DEXA nu doar ca este foarte importanta intr-un cadru medical, aceasta fiind procedeul prin care se poate depista daca o persoana va avea de a face cu osteoporoza.
Procedura se poate realiza extrem de repede si nu este dureroasa. Pune sanatatea pe primul loc si urmeaza indicatiile medicului specialist.

Procedura se poate realiza extrem de repede si nu este dureroasa. Pune sanatatea pe primul loc si urmeaza indicatiile medicului specialist.

Evita complicatiile ulterioare si prezinta-te la aceasta examinare!

De ce sa te chinui cu dureri insuportabile si sa astepti sa treaca de la sine, cand poti merge la un control preventiv intr-un cabinet specializat in osteodensitometrie?
Sigur nu-ti doresti sa apara complicatii care implica dureri mult mai grave si costuri mult mai considerable, cand poti sa previi? Inestigatiile de osteodensitometrie DEXA nu dor. Tehnologia folosita in zilele noastre in acest domeniu s-a modernizat mult.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Mircea Popescu

Cauta

Categorii populare