Comunicate de Afaceri

Antrenamentele pe banda de alergat: Cum sa obtii cele mai bune rezultate

Exercitiile pe banda de alergat sunt preferate de cei care vor sa-si imbunatateasca conditia fizica (sau sa si-o mentina) insa fara a lucra din greu in sala de fitness. Daca si tu faci parte din aceasta categorie, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii maximul de rezultate de pe urma antrenamentelor.

1. Foloseste un plan inclinat

Atunci cand setezi gradul de inclinare al benzii de alergat, este indicat sa optezi pentru treapta unu sau doi. De ce sa nu ramai la treapta zero, adica la un plan perfect drept? Pentru ca iti va fi foarte usor sa mergi, avand in vedere ca banda se misca sub picioare si nu trebuie sa depui prea mare efort.

Daca optezi insa pentru un plan inclinat, vei ajunge sa depui acelasi efort la mers ca si cum ai pasi pe trotuar. Pentru un grad de dificultate mai mare creste si mai mult gradul de inclinare.

2. Schimba-ti pantofii

Este greu sa iti dai seama cand pantofii tai sunt prea vechi pentru a-i putea folosi atunci cand te incalti cu ei doar interior. Pentru ca nu se murdaresc ca afara si nu se uzeaza la fel de repede ca o pereche de incaltari cu care mergi zilnic pe jos, esti tentat sa ii schimbi mai rar decat ar trebui.

De exemplu, daca obisnuiesti sa mergi pe banda zilnic, timp de 30 de minute, este clar ca pantofii vor suferi deformari in timp. Chiar daca la exterior vor arata ca noi, la interior este posibil sa nu mai fie la fel de confortabili ca la inceput. In acest caz, indicat este sa iti schimbi vechea pereche de pantofi cu una noua, cel putin la 6 luni -1 an.

3. Nu sta cu ochii la caloriile consumate

In primul rand, chiar daca introduci toate datele solicitate de calculator, acesta nu va tine o socoteala exacta a caloriilor consumate. In al doilea rand, scopul tau este sa faci miscare (cu cat mai mult cu atat mai bine) si mai putin sa numeri fiecare calorie arsa. Faptul ca stai tot timpul cu ochii in ecranul acelei benzi de alergat, te va distrage de la ceea ce ai de facut si iti va sabota, in cele din urma, rezultatele.

Asadar, concentreaza-te pe exercitiile pe care le faci, pe executia lor cat mai corecta si automat rezultatele se vor vedea si in numarul de calorii consumate.

4. Atentie la televizor!

Asta nu inseamna ca trebuie sa stai tot timpul cu ochii la televizor, ci sa fii atent ce pozitie ai atunci cand o faci.

Daca obisnuiesti sa privesti la televizor atunci cand mergi pe banda, asigura-te ca banda este asezata exact in fata acestuia. Daca nu este asa, si trebuie sa intorci capul pentru a vedea cat mai bine, te vei alege nu doar cu un gat intepenit, ci si cu echilibrul afectat.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare