Comunicate de Afaceri

Aspecte de care sa tii cont atunci cand iti cumperi un aparat multifunctional

Indiferent care ar fi motivele care te-au determinat sa iei in calcul achizitionarea unui aparat multifunctional, pentru a lua decizia cea mai buna trebuie sa iei in calcul o serie de aspecte, descrise in articolul de mai jos.

Nivel de pregatire

Ai grija sa cumperi un aparat de fitness in functie de nivelul de pregatire pe care il ai. Mai precis, aceste dispozitive se impart pe urmatoarele categorii:

- Pentru Avansati;
- Pentru Experti;
- Pentru Incepatori;
- Pentru Intermediari;

Totusi, te sfatuiesc sa cumperi un aparat pentru cresterea masei musculare cu cel putin un nivel mai ridicat fata de nivelul de pregatire in care tu te afli, pentru a nu fi nevoit sa cumperi, la scurt timp, unul mai performant.

Dimensiuni

Aparatele de fitness multifunctionale sunt renumite pentru versatilitatea lor, dar cu siguranta nu pentru faptul ca sunt compacte. Daca vrei un asemenea aparat trebuie sa stii ca, indiferent de model, acesta va ocupa mult spatiu.

Cea mai deranjanta dimensiune este inaltimea care masoara in medie 2 metri. Ar fi destul de dezamagitor sa incepi sa asamblezi aparatul multifunctional si sa iti dai seama ca trebuie sa dai o gaura in tavan. Verifica asadar atat dimensiunile aparatului cat si ale spatiului in care vrei sa il asezi.

Grupele de muschi lucrate

Cel mai bun aparat multifunctional este cel care iti va permite sa lucrezi cat mai multe grupe de muschi.

Greutatea maxima suportata

Un aparat multifunctional se achizitioneaza in primul rand in functie de greutatea maxima suportata. Cele mai multe dintre produse fac parte din categoria 101 – 200 de kilograme. Totusi, gasesti pe piata si modele care suporta intre 51 si 100 kg, dar si unele mai performante, care pot ajunge chiar si pana la 500 kg.

Inaltimea maxima a persoanei

In functie de modelul aparatului de lucrat masa musculara, ar trebui sa te orientezi in privinta achizitiei sale si in functie de inaltimea maxima pe care o ai. Nu ar trebui sa intampini probleme in acest sens, deoarece aparatele multifunctionale pot fi utilizate de persoane care au o inaltime maxima de la 190 cm si pana la 250 cm.

Sistemul de rezistenta

Poti alege dintre 3 sisteme elementare de rezistenta. Unele au si diferite combinatii intre cele 3 sisteme.
- Greutatile se folosesc pentru antrenamentele de rezistenta mai intense.
- Benzile elastice ofera niveluri diferite de rezistenta.
- Cablurile si scripetele folosesc una sau mai multe greutati pentru niveluri diferite de rezistenta.

Functii suplimentare

Cea mai buna calitate a aparatelor de fitness pentru acasa este diversitatea. Ele au functii foarte variate, inclusiv sisteme de cabluri si scriptete pentru ridicarea de greutati, accesorii pentru ridicari de gambe si de brate si extensii.

Numarul de statii

Aparatele de fitness pentru acasa cu o singura statie permit folosirea pe rand de cate un singur utilizator. Exista si aparate cu statii multiple, care pot fi folosite de mai multe persoane in acelasi timp.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare