Comunicate de Afaceri

Beneficiile exercitiilor fizice regulate

Pentru a obtine beneficiile exercitiilor fizice nu este necesar sa investiti intr-un abonament la un club de sanatate sau sa va achizitionati un echipament de antrenament extravagant. In timp ce activitatea riguroasa este buna, bunastarea psihologica nu depinde de intensitatea sau durata unui antrenament. Mai importanta este abilitatea de a mentine rutina si de a efectua exercitiile in mod regulat. Daca va puteti mentine programul pentru doua luni, atunci sunteti pe drumul cel bun si veti incepe sa va bucurati de beneficii. Exercitiile fizice regulate imbunatatesc sanatatea si calitatea vietii.

Exercitiul regulat imbunatateste starea de spirit si reduce probabilitatea depresiei si anxietatii. Activitatea fizica stimuleaza diferite substante chimice din creier care va permit sa va simtiti mai fericiti si mai relaxati. Pe de alta parte, atunci cand faceti exercitii in mod constant, prin cunoasterea efortului de a ajunge la obiectiv obtineti incredere in sine.

Nu mai este nevoie sa spunem ca atunci cand faceti sport ardeti calorii si implicit scadeti in greutate. Exercitiul regulat ajuta de asemenea la odihna, va ajuta sa dormiti mai repede si sa aveti un somn mai profund. Acesta ajuta la cresterea productivitatii, concentrarii si la imbunatatirea starii de spirit.

In ultima perioada, atat femeile cat si barbati sunt din ce in ce mai preocupati din acest punct de vedere, iar activitatea fizica a inceput sa faca parte din programul fiecaruia, ba chiar la unele companii, angajatii au posibilitatea de a face miscare la locul de munca.

Activitatea fizica regulata ajuta totodata la mentinerea si cresterea puterii musculare, imbunatateste echilibrul, coordonarea, timpul de reactie, flexibilitatea si chiar concentrarea mentala.  Asa cum stim deja exercitiile fizice imbunatesc starea de spirit, dar noile cercetari sugereaza faptul ca lucrand cu muzica, distractia si motivatia pot conferi exercitiilor un stimulent cognitiv. Combinatia dintre muzica si exercitiu poate ajuta la organizarea rezultatelor cognitive.

Intr-o lume din ce in ce mai sedentara, stabilirea unui program regulat de exercitii nu a fost niciodata mai importanta.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare