Comunicate de Afaceri

Beneficiile unei stari pozitive

Fie ca este vorba de surpriza unui strain care va zambeste in metrou, fie de confortul de la locul de munca, este ceva magic despre aceasta expresie obisnuita. Ne place sa radem impreuna din mai multe motive. Zambetul si rasul nu sunt doar distractive, sunt bune pentru sanatatea ta - nu doar fizic, ci si social si emotional.

Aceste expresii par a fi fenomene care s-au dezvoltat pe o baza evolutiva. Expresii umane ale fericiriidin punct de vedere cultural universal.  Acestea sunt unul dintre comportamentele umane cele mai de baza, incepand cu sase saptamani dupa nastere, cand copiii incep sa imite zambetele si rasul pe care adultii din jurul lor le exprima in momente placute.  Copiii invata sa le spuna cand sunt fericiti foarte devreme in viata si continua sa aplice aceasta abilitate de comunicare pentru tot restul vietii.

Comportamentele simple, autentice de zambet si ras par a avea un impact exceptional asupra interactiunilor sociale, care permit legaturile unice cu prietenii si familia si pun bazele unei comunicari pline de bucurie.  Exista un motiv bun pentru cat de mult apreciaza oamenii ca impartasesc un sentiment de umor in prietenie si relatii.  Avand un ras bun imbunatateste atmosfera, creand o situatie mai relaxata si mai putin tensionata, ducand la mai putine conflicte si mai multa cooperare.  Gasim lucruri in comun pe baza carora ne amuzam cu un prieten, coleg de serviciu sau membru al familiei care ne genereaza o stare de bine, de bucurie.  Practica schimburilor umorice stabileste un precedent pentru interactiunile pozitive in relatiile interpersonale.

Rasul este cel mai bun medicament

Se spune ca a rade conduce la arderea caloriilor si relaxeaza muschii corpului. Chiar mai important, rasul mareste sistemul imunitar, scade tensiunea arteriala. In fiecare situatie de amuzament avem o stare de relaxare totala, ne bucuram de experienta si glumele impartasite cu anumite persoane, detasandu-ne total de problemele pe care le intampinam in viata de zi cu zi.  Cu siguranta, a rade este cea mai buna parte din ziua noastra, mai ales daca avem momente dese in care facem acest lucru, cu siguranta a devenit un medicament pentru starile neplacute sau depresive in care ne aflam la un moment dat.

De asemenea, zambetul si pofta de a rade stimuleaza cresterea eficientei, a gandirii pozitive si a optimisului unei persoane.  Incepem sa vedem lucrurile dintr-un alt unghi, scazand nivelul de gandire negativa asupra lucrurilor pe care le facem, de anxietate sau depresie. Il putem folosii ca o protectie impotriva problemelor, un medicament pentru sanatatea mintala.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare