Comunicate de Afaceri

Bicicleta eliptica vs bicicleta fitness. Care este potrivita nevoilor tale?

Bicicleta eliptica si bicicleta fitness au cateva avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste numarul de calorii arse, usurinta de folosire, varietatea de exercitii, dimensiunile si pretul. Indiferent de aparatul pe care il achizitionezi, este indicat sa il utilizezi in mod regulat pentru a profita din plin de beneficiile aduse sanatatii tale pe termen lung.

In continuare iti prezentam cateva aspecte de care sa tii cont atunci cand esti in cautarea unui aparat de fitness pentru acasa si care te pot ajuta sa te decizi ce tip de bicicleta se potriveste nevoilor tale:

Economisirea spatiului

Daca planuiesti sa investesti intr-un aparat de tip cardio pentru antrenamentele de acasa, o bicicleta fitness poate fi o alegere mai buna decat o bicicleta eliptica daca nu dispui de foarte mult spatiu. Bicicleta fitness este conceputa pentru spatii mici, este compacta, are putine componente externe, nu se defecteaza atat de des si este foarte usor de folosit – trebuie doar sa te urci pe sa si sa incepi sa pedalezi.

Diferenta de intensitate

Utilizarea bicicletei fitness este o modalitate eficienta de a te incalzi inainte de un antrenament intens de tip cardio sau de forta. Pedaleaza timp de 10 minute pe aceasta bicicleta pentru a-ti incalzi muschii corpului si pentru a-ti mari intensitatea batailor inimii. Pe de alta parte, exercitiile pe bicicleta eliptica iti ofera un antrenament mult mai complex, deoarece implica lucrarea muschilor atat din partea inferioara, cat si din partea superioara a corpului. Daca dispui acasa de greutati sau de alte articole sportive iti vei putea diversifica antrenamentele de fitness pentru a beneficia de rezultate pronuntate.

Caloriile arse

Atat bicicleta eliptica cat si bicicleta fitness te ajuta sa arzi o cantitate mare de calorii daca mentii exercitiile de pe aceste aparate la o dificultate si un ritm crescut. Cu toate acestea, cantitatea de calorii arse este mai mare daca te antrenezi pe bicicleta fitness. Site-ul Harvard Medical School, in sectiunea dedicata arderii caloriilor in functie de greutatea si de tipul de exercitii, mentioneaza ca pedalatul pe bicicleta de fitness ajuta la arderea mai rapida a caloriilor in comparatie cu pedalatul pe modelul eliptic. De exemplu, o persoana care cantareste 70 de kilograme va arde timp de 30 de minute de pedalat pe ambele aparate urmatoarele valori calorice: 391 calorii pe bicicleta de fitness, respectiv 335 calorii pe bicicleta eliptica.

Eficienta exercitiilor de tip cardio

Colegiul American de Medicina Sportiva raporteaza ca exercitiile pe bicicleta fitness si pe cea eliptica sunt ideale pentru cei cu dureri de articulatii sau de spate deoarece se folosesc doar de greutatea corpului si au un impact redus asupra incheieturilor si ligamentelor. Mai mult, institutul american recomanda utilizarea bicicletei eliptice pentru alergatorii care sunt in cautarea unui antrenament intens de cross-training.


Pentru mai multe detalii accesati https://sport-mag.ro/14-biciclete-fitness
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Sport-Mag

Comentarii

Cauta

Categorii populare