Comunicate de Afaceri

Bucataria Chinezeasca

Chinezii sunt recunoscuti pretutindeni pentru meticulozitatea cu care prepara mancarurile si imbina condimentele.Fiecare fel de mancare este atent aranjat si servit intr-o maniera impecabila.

Mancarurile chinezesti sunt destul de condimentate si fiecare preparat reflecta unul din cele cinci arome de baza, cum ar fi dulce, amar, acru, sarat si picant. Mancarurile sarate se vor servi intotdeauna inaintea celor dulci, iar felurile usoare si cele mai grase sau condimentate vor alterna.Spre deosebire de cultura occidentala, unde predomina proteinele de origine animala, bucataria chinezeasca se bazeaza in principal pe carborhidrati proveniti din orez, mantou, taietei.

Orezul este un aliment ce caracterizeaza cu precadere culturile orientale si se regaseste in majoritatea preparatelor chinezesti. Orezul poate fi combinat cu legume, cu carne, cu fructe de mare (Sushi) sau poate fi gasit in diverse supe. Graul este si este destul de frecvent intalnit in bucataria chinezeasca sub forma de turte sau taietei. Soia este un alt aliment ce se regaseste cu precadere in mancarurile preparate de calugarii budisti care au fost nevoiti sa gaseasca un inlocuitor pentru carne. Oricum, bucataria chinezeasca este bogata si foloseste o gama destul de variata de ingrediente inclusiv carne si produse din carne, vanat, peste, fructe de mare, pui, oua si foarte multe legume, si produse din fasole.

Sezonul are o mare importanta in pregatirea mancarurilor. De exemplu, vara se manaca mai multe alimente usoare si zemoase, pe cand iarna predomina mancarurile grele si sosurile groase.Pentru mai multe detalii http://www.e-reteteculinare.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: sc.nichiduta trading.srl

Comentarii

Cauta

Categorii populare