Comunicate de Afaceri

Cabinet veterinar Valu – cum sa ingrijesti corect animalele de companie pe timpul verii

Pe masura ce vremea se incalzeste, incepem sa luam masurile necesare pentru a ne racori, cu o zi la piscina, cu o limonada si evitarea expunerii in timpul orelor caniculare. Zilele toride de vara nu sunt usoare nici pentru prietenii nostri blanosi, insa le putem face vara mai frumoasa atunci cand ii ingrijim corespunzator, avand grija sa ii protejam in timpul orelor cu raze UV periculoase, hidratarea corecta si atentia sporita in timpul plimbarilor prin iarba.

Cabinet veterinar Valu ne ofera o lista de recomandari utile pe timp de vara pentru caini si pisici fericite

Nu neglijati niciodata recomandarile pentru ingrijirea pe timp de vara a prietenilor necuvantatori, acestea fiind: cresterea aportului de apa, evitarea plimbarilor in timpul orelor de varf, cand asfaltul este incins si asigurarea confortul din casa, mai ales atunci cand lipsiti cateva ore.

 

  • Hidratarea animalelor de companie

 

Asigurati-va ca vasul pisicii sau cainelui dumneavoastra este spalat zilnic si intotdeauna umplut cu apa proaspata, putand chiar adauga un cub de gheata din cand in cand.

 

  • Controlul temperaturii interioare

 

Daca v-ati dotat locuinta cu aparat de aer conditionat sau alte echipamente de ventilatie, asigurati-va ca temperatura adecvata se va mentine si in perioada in care animalutul este lasat singur acasa. De asemenea, evitati si limitati plimbarile pe timpul zilei si reorganizati programul de plimbare, dimineata si seara.

 

  • Patul animalului de companiei

 

In zilele calde, veti remarca faptul ca animalele de companie dorm mai multe decat de obiciei. Asigurati-va ca spatiul in care doarme este curat, aerisit, iar materialele pe care doarme sunt racoroase.

Care sunt problemele care ar putea aparea, cum le puteti identifica si cand este recomandata programarea la veterinar?

  •         Insolatia – o afectiune de care pot suferi si cainii si pisicile

Una dintre cele mai comune afectiuni pe care animalul de companie o poate manifesta este insolatie sau extenuare provocata de caldura, care nu trebuie trecuta cu vederea. In cazul cainilor, simptomele sunt respiratia ingreunata, starea generala apatica, slabiciune, ameteala, varsaturi si gingii palide sau rosii. Pisicile afectate de caldura excesiva se pot comporta diferit fata de o zi normala, pot face febra si pot fi apatice. La primele semne care ar indica afectiunea, aveti grija sa hidratati corespunzator animalutul si luati masuri pentru a-i stabiliza temperatura corporala, precum infasurarea intr-un prosop umed. Ulterior, contactati medicul veterinat pentru indicatiile de ingrijire corespunzatoare si programati o vizita pentru confirmarea starii stabilizate.

  •         Alergiile sezoniere

Alte afectiuni specifice acestui sezon pot fi alergiile sezoniere, care da, afecateaza din ce in ce mai multi patrupezi. Alergiile netratate pot complica si altera starea de sanatate a micutului tau prieten, astfel ca este recomandat sa va prezentati cat mai repede posibil la medicul veterinar, pentru identificarea factorilor cauzatori, testarea animalutului pentru stabilirea alergenilor si a tratamentului corect.

  •         Muscaturile de insecte

Majoritatea persoanelor se tem de muscaturile de albine, viespi sau de capuse, din cauza incidentelor anilor trecuti. Insa nu doar muscaturile acestor insecte pot afecta cainii si pisicile, acestia avand un inamic si mai comun: tantarii. Blanita animalelor le protejeaza impotriva muscaturilor de tantari, insa acestia iti pot musca animalul de companie de pielea din zonele expuse, cum sunt marginile urechilor, nasul, burta. Intepatura in sine nu este atat de grava precum cea de albina sau viepse, insa pericolul vine din bolile pe care tantarii le poarta. In cazul cainilor, principalele afectiuni cauzate de muscatura de tantari sunt bolile cardiace, dirofilarioza.

De aceea, fiti atenti la simptome de tipul tuse, stare generala de slabiciune, probleme respiratorii si varsaturi.

Cum puteti evita pe cat posibil muscaturile de tantari la caini si pisici?

Ca si in cazul altor pericole care ameninta sanatatea cainilor, preventia este cea mai sigura: asigurati-va ca nu exista tantari in casa; exista suficiente solutii si metode pentru eliminarea acestora din incaperi, pentru un somn linistit asigurat dumneavoastra, familiei si patrapedului: montarea de plase de protectie la geamuri reprezinta una dintre cele mai eficiente metode, aplicarea de solutii in perioadele de inceput ale sezonului cald, utilizarea unor aparate adecvate etc. In timpul plimbarilor in aer liber, nu lasati cainele sa exploreze zonele umede, mlastinoase si alte zone unde remarcati prezenta tantarilor.

Pentru ca sufletele necuvantatoare, dar pline de iubire, sa aiba o stare de sanatate excelenta si vara aceasta, informati-va corespunzator cu privire la alergiile pe care le poate dezvolta, precum si in legatura cu masurile de urgenta pe care le puteti lua pana la vizita la veterinar. Cabinet veterinar Valu este unul dintre cabinetele unde toti angajatii iubesc ceea ce fac, iar animalutele sunt intelese. Contactati medicul veterinar ori de cate ori remarcati cea mai mica schimbare de stare a cainelui sau pisicii dumneavoastra, pentru interventie si tratare corecta.

------------------------------------

Date utile:

Telefon – 0722 666 406

Mail – vet.rebeca.neagu@gmail.com

Site web – www.cabinetveterinarvalu.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SC CREATIVE WEB SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare