Comunicate de Afaceri

Caluleaza-ti online perioada de ovulatie

Ovulatia este procesul prin care este eliberat un ovul care a ajuns la maturitate din ovuarul femeii, care mai apoi trece prin trompele uterine si in final, ajunge in uter. Acesta perioada de ovualtie este cea in care fertilitatea femeii este foarte ridicata. In acesta perioada aparitia unei sarcini detine o probabilitatea foarte mare.

<h2>Ovulatia</h2>

Acesta perioada este influentata de durata ciclului mentrual, in general acesta are o perioada de 28 de zile, iar ovulatia are loc undeva la jumatatea acestui cilcu, adica in ziua a 14-a. Durata cilcului mentrual poate fi influentata insa de mai multi factori precum stresul, dereglarile hormonale si anumite afectiuni, care pot duce la o perioada a ciclului mentrual cuprinsa intre 21 si 35 de zile.

Cunoasterea acestei perioada reprezinta un aspect important atunci cand doresti sa ai parte de o sarcina sau chiar mai mult de atat, atunci cand doresti sa eviti aparitia uneia.

<h2>Metode de afare a perioadei de ovulatie</h2>

Exsita foarte multe metode de aflare a ovulatiei, insa nu toate sunt rapide sau eficiente. Printre metodele pe care domenele le folosesc pentru a afla perioada fertila a anului intalnim metoda calendarului, care presupune masurarea temperaturii bazale, in fiecare dimineata si indexarea acestor date timp de 3 luni de zile.

O alta metoda de a afla perioada de ovulatie poate fi facuta prin intermediul unui calculator de ovulatie, acesta poate fi gasit online, prin intermediul unor site-uri specializate sau a unora dedicate femeilor. In utilizarea acestui calculator este necesara introducerea datei utlimei mentruatii, datei penultimei mentruatii si data ante-penultimei mentruatii. Prin intermediul acestor date calculatorul gaseste media ciclului mentrual si calculeaza jumatatea intervalului. Aici gasesti un calculator de ovulatie online pus la dispozitie de Tonica.ro http://www.tonica.ro/calculator_ovulatie/.

Analiza de sange, poate fi si ea o metoda de aflare a perioadei de ovulatie. Analizele de sange trebuie facute cu aproximativ 10 zile inainte de aparitia mentruatiei. In analizarea rezultatelor va fi calculat nivel de progesteron, un nivel ridicat al acestuia va semnifica faptul ca perioada de ovulatie a avut loc sau are loc. Datele obtinute nu sunt foarte exacte.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Cristi00

Comentarii

Cauta

Categorii populare