Comunicate de Afaceri

Camin de batrani sau Azil de batrani? Tu cunosti diferentele?

Daca te-ai intrebat vreodata daca un camin de batrani si un azil de batrani inseamna unul si acelasi lucru, acest articol te va lamuri cum stau lucrurile. Este important sa stii ca sa poti face alegeri sau recomandari bune cand vine vorba despre asigurarea unei batraneti decente unui senior drag de a carui ingrijire nu te poti ocupa personal.

In primul rand, intr-un camin de batrani numarul persoanelor aflate in ingrijire este semnificativ mai mic decat intr-un azil de batrani. Datorita acestui fapt, personalul va avea posibilitatea sa ofere mai mult timp si atentie rezidentilor.

In al doilea rand, azilul de batrani este dedicat exclusiv persoanelor care se confrunta cu deficiente majore in desfasurarea activitatilor de zi cu zi si care au nevoie constanta de asistenta medicala. Caminul de batrani este o solutie si pentru acestia, dar si pentru persoanele varstnice care nu au astfel de probleme, suferind pur si simplu de singuratate!

Nu in ultimul rand, azilele, indiferent ca sunt private sau de stat, seamana din multe puncte de vedere cu spitalele, de unde si reticenta multor oameni fie numai si la auzirea cuvantului “azil”. Atmosfera intr-un camin de batrani este, de regula, mult mai familiala si prietenoasa, aici punandu-se accent si pe confortul psihologic al rezidentilor, nu doar pe serviciile de ingrijire oferite.

Bineinteles, dincolo de denumiri, importante si ele, trebuie sa fim foarte atenti la oferta propriu-zisa a oricarei institutii care promite ca va avea grija de seniorii din viata noastra pe care nu ii putem ingriji personal. O vizita la caminul de batrani respectiv credem ca se impune inaintea luarii unei decizii.

De exemplu, la caminul de batrani Briza Marii din Eforie Nord este binevenit oricine doreste sa evalueze personal conditiile de cazare si tratament, in vederea incredintarii unui varstnic spre ingrijire, fie pe perioada detereminata sau nedeterminata. Mai multe detalii despre caminul de batrani Briza Marii, situat la malul Marii Negre, poti gasi pe site-ul lor!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Caminul de batrani "Briza Marii"

Comentarii

Cauta

Categorii populare