Comunicate de Afaceri

Campaniile sociale pe care Dorian Schwartz le-a derulat

Dorian Schwartz a studiat in Statele Unite ale Americii si in Germania. Dorian Schwartz s-a intors din strainatate in Romania pentru a urma facultatea de medicina Carol Davila din Bucuresti. Asta s-a datorat faptului ca Dorian Schwartz are o parere extrem de buna despre sistemul de invatamant romanesc.

dorian schwartz

Cateva dintre campaniile derulate de Dorian Schwartz

  • Campanii din liceu – Dorian Schwartz, timp de 2 ani a reusit sa deruleze in liceele din Bucuresti niste teme de interes social ridicat: “eliminarea violentei din scoli”, “educatie sanitara”, “lupta impotriva drogurilor”;
  • Sustinere financiara a tinerilor la medicina – Dorian Schwartz a reusit sa sustina financiar tinerii care au dorit sa urmeze Facultatea de Medicina;
  • Campania “Conectati la viata” – Dorian Schwartz si clinica Romgermed au reusit sa ofere asistenta medicala gratuita multor comunitati izolate geografic. Aceasta campanie a fost extinsa foarte mult pentru ajutorarea cu hrana, asistenta medicala si mijloace de subzistetnta pentru sinistratii din zona Moldovei.

Despre Campania “Conectati la viata”

Campania 'Conectati la viata', initiata de Dorian Schwartz alaturi de Grupul Medical Romgemerd a trecut si prin comuna Zalha - sat Valea Ciurenilor din judetul Salaj.

"Stiu ca, poate, maine casa vecina va fi in paragina'pentru oamenii din Valea Ciurenilor timpul este cel mai mare dusman. In cele 10 case care inca mai sunt locuite, batranii traiesc din amintiri isi hranesc fiecare zi cu peisaje desprinse din basm. In alta ordine de idei, acestia sunt singuri, bolnavi si nici nu doresc sa plece pe la casele copiilor la oras pentru ca toata viata lor este acolo, in satul Valea Ciurenilor", spune lacrimand un batran.

In sat mai erau doar vreo 20 de oameni, iar media lor de varsta sarea de 65 de ani. Cei de la Grupul Romgermed alaturi de Dorian Schwartz i-au gasit pe batrani in pragul caselor lor. Medicii au intrat in fiecare gospodarie si au acordat consulturi de specialitate, le-au intins o mana de ajutor si le-au ascultat durerea.

"Faptul ca domnul primar a venit insotit si de medicul comunei a fost un mare ajutor pentru noi. Este adevarat ca aveam listele cu necesarul de medicamente pentru fiecare familie in parte, insa un cadru medical care stie istoricul fiecaruia este important. Oamenii ne-au spus ce ii doare. I-am consultat, iar acolo unde a fost cazul am administrat tratamente. In celelalte situatii am lasat medicamentele aduse.", spune doctor Ramona Andronache, medic Romgermed.

Majoritatea cazurilor erau de hipertensiune arteriala, insa au fost si cateva probleme mai grave pe lista doctorilor: un accident vascular ischemic, o persoana cu boala pulmonara obstructiva cronica si un barbat cu cancer la prostata.

'Pentru cel care avea accident vascular ischemic am adus medicamentele necesare pentru o buna perioada de timp. Stim cat de necesare ii sunt si ne bucuram ca am ajutat, mai ales ca pretul acestui tratament este foarte mare. Din ceea ce povestea medicul satului, posibilitatile familiei sunt reduse, ei riscand chiar sa isi vanda casa pentru a-i salva viata pacientului.', a completat doctor Andronache.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Mircea Popescu

Cauta

Categorii populare