Comunicate de Afaceri

Cand si de ce ai nevoie de fizioterapie la genunchi

Durerile de genunchi sunt frecvente la anumite persoane. Uneori este vorba despre dureri severe care trimit pacientul imediat la medic, dar alteori este vorba doar despre articulatii intepenite, caz in care persoana considera ca este nevoie doar de o pauza si de evitarea miscarii. In realitate, toate aceste probleme pot fi rezolvate cu o fizioterapie genunchi, caz in care un specialist va recomanda exercitiile ce trebuie sa fie practicate.

Fizioterapie genunchi – cum se determina tratamentul pentru dureri

Specialistii in fizioterapie genunchi tin cont de severitatea problemelor cu care pacientul se confrunta la nivelul genunchilor – pacientul poate avea gonartroza sau o alta afectiune care sa determine o mobilitate redusa. Fizioterapeutul va putea spune daca sunt necesare anumtie exercitii sau miscari de stretching, va aplica comprese calde sau reci, va aplica un masaj terapeutic sau va sitmula electric muschii si nervii.

In momentul in care pacientul ajunge la fizioterapie genunchi, terapia va depinde in mare parte de tipul de durere si de cauza care determina aparitia durerii la nivelul genunchilor. Uneori, fizioterapia este cea de care omul are nevoie pentru a putea sa se miste normal si nu vor fi necesare interventiile chirugicale.

Persoanele care au suferit operatii la nivelul genunchilor, vor avea deja prescrise sedinte de fizioterapie genunchi pentru recuperare pe care sa le urmeze pentru cateva spatamani, astfel incat piciorul sa isi recpaete mai repede mobilitatea.

Exista mai multe cauze diferite care determina druerea de genunchi iar una dintre ele este artroza, o afectiune degenerativa care pune in pericol articulatiile existente in corp. suprafetele, mai ales cartilajul din interiorul acestor articulatii se va degrada rapid si se va bloca in asa fel incat sa determine piciorul sa nu se mai miste corespunzator.

Apeland la un medic specialist acesta va spune cu siguranta in urma examenului fizic si in urma altor moduri de diagnosticare, motivul pentru aceste probleme.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Team

Cauta

Categorii populare