Comunicate de Afaceri

Care sunt consecintele extractiei dentare?

Sanatatea orala si integritatea danturii sunt extrem de importante pentru oameni, atat din punct de vedere al stimei de sine, cat mai ales din punct de vedere al starii generale de sanatate. Cu toate acestea, in unele situatii, extractia dentara reprezinta singura solutie pentru rezolvarea unor probleme stomatologice. 

Cand poate fi necesara extractia dentara? 

In general, medicii stomatologi apeleaza la extractia dentara ca la ultima solutie pentru eliminarea unei surse de infectie din cavitatea orala, dupa ce alte tratamente au esuat. Cand vine vorba despre molarul de minte, de exemplu, situatia este complet diferita. 

Maseaua de minte este situata pe cea mai indepartata zona a arcadei dentare, motiv pentru care o curatare eficienta este aproape imposibila. In plus, aceasta nu are niciun rol practic, motiv pentru care multi medici dentisti recomanda procedura de extractie molar de minte chiar daca acesta nu creeaza nicio problema. In multe situatii insa eruptia molarului de minte este una cu probleme, deoarece fie nu are suficient spatiu pentru a iesi, fie ramane semiinclus, singura solutie fiind deci extractia. 

De asemenea, extractia dentara poate fi necesara si in cadrul unui tratament ortodontic, cu aparat dentar, pentru a crea spatiul necesar dintilor sa se poata alinia. 

Care sunt consecintele extractiei dentare? 

In cazul dintilor extrasi din cauza cariilor imposibil de reparat, consecintele lipsei acestora pot fi destul de grave. In primul rand, dintii invecinati vor incepe sa se miste astfel incat sa acopere golul ramas, ceea ce va duce atat la un aspect inestetic al danturii, cat si la o muscatura incorecta. 

Spatiul creat intre dinti favorizeaza si acumularea resturilor alimentare si, implicit, a bacteriilor, care in timp vor duce la aparitia cariilor sau chiar boli gingivale. Lipsa dintilor de pe arcada si amanarea inlocuirii lor cu o solutie protetica, indiferent ca este vorba despre implant dentar, punte dentara sau proteza dentara, va cauza pierderea osoasa. Astfel, orice tratament de restaurare dentara poate fi dificil de realizat. 

In concluzie, extractia dentara este o procedura stomatologica ce poate avea atat efecte pozitive, cat si efecte negative, in functie de cauzele care au dus la necesitatea acestei interventii. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare