Comunicate de Afaceri

Câtă bere ar trebui să bei maxim într-o zi pentru un consum sănătos

Cercetătorii au analizat de-a lungul timpului, de exemplu, care este legătura între consumul de alcool și riscul de cancer. Într-un studiu amplu publicat în PLOS Medicine, cercetătorii au întrebat mai mult de 99.000 de adulți despre obiceiurile lor de băut pe parcursul a nouă ani. Constatarea esențială a fost că consumul a două sau trei pahare de alcool pe zi crește riscul de cancer.

 

BERE CIUCAȘ emag

 

Totodată, majoritatea oamenilor nu realizează că obiceiurile lor de băut ar putea contribui la riscul de cancer, potrivit unui sondaj realizat de Societatea Americană de Oncologie Clinică.

Totuși, doar aproximativ 5 până la 6 la sută din cazurile noi de cancer sau decesele provocate de cancer la nivel mondial sunt direct legate de consumul de alcool. Majoritatea cazurilor sunt în general legate de fumat și obezitate...

 

Interesant este însă că studiul PLOS Medicine mai arată că savurarea a una sau două băuturi pe zi nu este atât de rea. Totuși, consumul a maxim trei băuturi pe săptămână este cel mai sănătos.

Dintre cei peste 99.000 de participanți la studiu, băutorii ocazionali, adică cei care consumau una până la trei băuturi pe săptămână, aveau cel mai mic risc de a dezvolta cancer și de a muri prematur.

 

BERE CIUCAȘ – LINK

 

De fapt, băutorii ocazionali au avut un risc mai scăzut de cancer decât persoanele care s-au abținut complet.

O cantitate mică de alcool îți poate ajuta inima și crește doar ușor riscul de cancer. Cu toate acestea, consumul ușor de alcool nu te protejează în niciun caz de cancer.

Autorii studiului însuși subliniază că descoperirile lor nu înseamnă că persoanele care nu beau ar trebui să se apuce de acest obicei. Acești consumatori de bere pot avea un risc mai mare de boală decât consumatorii ocazional de alcool, deoarece poate anumite motive medicale îi împiedică să bea în primul rând.

 

BERE CIUCAȘ – LINK

 

Cu toate acestea, studiul confirmă faptul că, dacă te bucuri de un pahar de vin roșu sau de o bere din când în când, acesc lucru nu îți va afecta sănătatea prea tare, cu condiția să respecți ceea ce specialiștii consideră consum sănătos (sau moderat).

Specialiștii definesc consumul moderat drept o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pentru bărbați.

De exemplu, berea vine într-o dimensiune stabilită, cu cantitatea chiar pe eticheta sticlei, ceea ce o face o porție perfectă zilnică.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare