Comunicate de Afaceri

Ce articole sportive pot folosi femeile gravide?

Totul depinde de nivelul tau de pregatire fizica, de cat de avansata este sarcina si de cum te simti. Daca ai acordul medicului si poti face exercitii, ar trebui sa profiti de aceasta ocazie, mai ales cand exista o intreaga varietate de antrenamente pe care le poti realiza cu succes, fara sa periclitezi in vreun fel sarcina.

Bineinteles, este complet interzis sa realizezi activitati periculoase, cum ar fi patinajul, datul pe role, pe skateboard, pe trambulina sau sa te antrenezi excesiv. Exista articole sportive pe care le poti folosi fara grija pe toata durata sarcinii.

Antrenamentele realizate in timpul sarcinii iti aduc numeroase beneficii:

- iti intaresc sistemul imunitar,
- iti accelereaza metabolismul,
- te ajuta sa nu iei foarte mult in greutate pe perioada sarcinii,
- iti dau o stare buna de spirit,
- elimina anxietatea si simptomele depresiei,
- iti tonifiaza musculatura,
- te ajuta sa ai un travaliu mai putin dureros,
- te ajuta sa te relaxezi,
- te ajuta sa dormi mai bine,
- te ajuta sa slabesti mai repede dupa sarcina.

Asadar, care sunt articolele sportive pe care femeile gravide le pot folosi fara grija?

1. Bicicleta medicinala

Acest aparat de fitness iti ofera antrenamentul de care ai nevoie, in timp ce urmaresti programele preferate la TV. Astfel, vei imbina utilul cu placutul si vei vedea ce repede trece timpul. Pe langa faptul ca iti antreneaza aproape toate grupele de muschi, bicicleta medicinala iti accelereaza metabolismul, te ajuta sa nu iei foarte mult in greutate si vei vedea cum substantele chimice secretate in timpul antrenamentului iti vor da o stare de spirit minunata.

2. Banda de alergat electrica

Banda de alergat electrica este un aparat excelent pentru momentele in care vrei sa te antrenezi. Este potrivita si pentru persoanele cu un nivel scazut de pregatire fizica, deoarece nu este nevoie sa alergi, ci iti poti seta sa realizezi o sesiune de mers intr-un ritm mai alert. Vei vedea ce diferenta majora exista intre momentele cand faci miscare si cand nu. De asemenea, este indicat sa te tii in orice moment de suportul pentru maini, pentru a evita riscul unei accidentari.

3. Covoras de yoga, minge medicinala, greutati de 0,5 si 1 kg

Atunci cand te-ai saturat de aparatele de fitness si iti doresti diversitate, poti realiza antrenamente variate folosind articole sportive precum greutati de 0,5 si 1 kg.
De asemenea, cu ajutorul unui covoras de yoga si a unei mingi medicinale, te poti relaxa in timp ce te antrenezi. Exista numeroase tutoriale pe Youtube care au ca tema exercitiile fizice pentru gravide. Te poti inspira de acolo atunci cand esti in pana de idei.
Pilates si yoga reprezinta exemple de activitati fizice excelente pentru gravide, iar articolele sportive necesare pentru a le practica nu sunt deloc costisitoare.

Adopta un stil de viata mai sanatos si vei vedea cum beneficiile nu se lasa asteptate. Intra pe https://sport-mag.ro/5-articole-sportive si selecteaza produsele pe care le poti folosi in timpul sarcinii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Sport-Mag

Comentarii

Cauta

Categorii populare