Ce este hematologia si pentru ce este necesar un analizor hematologie?
Hematologia reprezinta o ramura din medicina care se ocupa de studiul si diagnosticul sau tratarea afectiunilor prezente in sange si in organele care determina formarea globulelor rosii cum ar fi maduva rosie din oase, ficatul, splina si ganglionii limfatici. Cu ajutorul unui analizor hematologie aceste afectiuni pot fi depistate la timp in momentul in care medicul specialist solicita anumite analize.
Implicatia unui analizor hematologie in bolile specifice acestei ramuri
Cu ajutorul unui analizor hematologie pot fi detectate anumite afectiuni ale sangelui, rapid si foarte eficiente. Sangele este produs de catre maduva rosie osoasa din interiorul oaselor. Hematopoieza si toate procesele sale este testata cu ajutorul unui analizor hematologic de foarte buna calitate. Deoarece este procesul cu ajutorul caruia se formeaza celulele sanguine, mai exact eritrocitele care au rolul de a transporta oxigenul si dioxidul de carbon, leucocitele care au rol in sistemul imunitar si trombocitele care au rolul de a contribui la coagularea eficienta sa sangelui, un analizor hematologic are o importanta vitala pentru determinarea starii de sanatate.
Cele mai comune boli hematologice pentru care se utilizeaza un analizor hematologie
Bolile hematologice nu pot fi determinate in absenta unui analizor hematologice. Ele sunt de obicei grupate in afectiuni maligne sau benigne. Aceste afectiuni benigne neceista urmarirea atenta si foarte indelungata si determina stabilirea unor tratamente pe termen lung. Afectiunile maligne au un debut foarte bursc si pot aparea chiar si atunci cand pacientul este sanatos, au evolutie foarte rapida si daca nu sunt gasite la timp pot sa fie fatale.
Cu ajutorul unui analizor hematologie, toate afectiunile de genul acesta pot fi depistate rapid astfel incat medicul sau medicii specialisti care se ocupa de pacient sa poata da un tratament imedat sau sa intervina cu promptitudine pentru ajutorarea bolnavului.