Comunicate de Afaceri

Ce este si la ce foloseste banda elastica de fitness

Banda elastica pentru fitness este un accesoriu sportiv cu multiple intrebuintari, oferind beneficii suplimentare antrenamentelor si sanatatii tale. Acest accesoriu de fitness poate fi folosit pentru exercitii de tonifiere, dar mai ales pentru stretching.

Tonifierea cu banda elastica pentru fitness iti dezvolta armonios corpul, ajutandu-te sa obtii un trup atletic, definit pe toata lungimea fibrei musculare, fara muschi supradimensionati care sa para pompati si umflati artificial. Exercitiile cu banda elastica de fitness pun in miscare mai multe grupe de muschi in acelasi timp, intensificand arderea grasimilor in doar 20 de minute! Astfel, poti opta pentru exercitii dinamice (realizate in picioare) sau statice (pe saltea), pentru o incordare a muschilor complexa si o tonifiere completa. De asemenea, exercitiile cu banda elastica de fitness ne ajuta sa crestem rezistenta si densitatea osoasa. Asemenea exercitii sunt ideale pentru tonifierea corpului fara a te simti epuizat fizic, prin solicitarea controlata a sistemului cardio-respirator, fiind recomandate pentru incepatori.

Stretchingul (sau intinderea muschilor) este o forma de exercitii fizice care pot fi efectuate cu banda elastica fitness pentru relaxarea musculaturii dupa antrenament. Cu ajutorul acestor exercitii, grupele musculare si tendoanele sunt in mod deliberat intinse si flexate pentru a imbunatati elasticitatea muschilor si a obtine un tonus muscular confortabil. Rezultatul stretchingului consta intr-un sentiment reconfortant de flexibilitate si control sporit al muschilor. Totodata, exercitiile de acest tip au efect terapeutic in atenuarea crampelor musculare, fiind foarte benefice asupra organismului care a fost supus la efort fizic. Asadar, cateva minute de exercitii de stretching dupa antrenament cu banda elastica pentru fitness ajuta musculatura sa se relaxeze, temperatura corpului sa scada, iar ritmul cardiac revine la parametri normali.

Banda elastica de fitness inSPORTline CF030.65 de la Sport-Mag, magazin de articole sportive si aparate fitness, este accesoriul de fitness perfect pentru exercitii de tonifiere si stretching, contribuind totodata si la cresterea masei musculare. Fiind foarte rezistenta, prin intinderea si destinderea benzii creste si scade rezistenta opusa, ajutand astfel la imbunatatirea coordonarii musculare, la tonifiere si cresterea masei musculare si a fortei, precum si la relaxarea corpului si recuperarea dupa accidentari. Datorita greutatii si volumului redus, banda elastica pentru fitness este usor de transportat si depozitat, putand fi folosita atat in sala de gimnastica, cat si acasa. Cu o astfel de banda elastica pentru fitness poti executa exercitii pentru picioare, cum ar fi ridicari pe varfuri sau fandari, exercitii pentru piept (fluturari din pozitia asezat), exercitii pentru spate (ramat din sezand, ramat cu ambele brate sau cu un singur brat), exercitii pentru abdomen (aplecari de trunchi, crunch) sau chiar si exercitii pentru biceps, cum ar fi flexii din sezand, la care se adauga numeroase exercitii de stretching.

La Sport-Mag gasesti diverse modele de accesorii sportive, din care poti alege o banda elastica pentru fitness cu care sa te antrenezi eficient si sanatos! In general, o banda elastica de calitate are urmatoarele specificatii:
- rezistenta mare (25-80 kg);
- posibilitate de combinare a benzilor prin innodare;
- latime banda 4,5 cm;
- lungime banda 102 cm;
- greutate banda 376 gr;
- compacta (cerinte minime de spatiu), ideala pentru acasa sau sala de gimnastica.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Sport-Mag

Comentarii

Cauta

Categorii populare