Comunicate de Afaceri

Ce exercitii pot face gravidutele la aparatele de fitness

Pentru a va putea antrena corect si pentru a nu va pune sanatatea in pericol, este important sa stiti cat si cum aveti voie sa faceti miscare si ce aparate fitness puteti sa folositi.

In primul trimestru

Daca va sta in obicei sa mergeti la sala sau sa faceti miscare in aer liber in mod regulat, acest lucru nu se va schimba foarte mult in primul trimestru de sarcina. Insa inainte de orice, este absolut necesar sa cereti sfatul medicului cu privire la efortul fizic pe care aveti voie sa il depuneti.

In cazul in care medicul isi da acordul si puteti efectua exercitii fizice, atunci puteti opta pentru aparatele de fitness si antrenamentele cu care sunteti obisnuita. Daca doriti sa va diversificati paleta de activitati, puteti opta pentru inot, aerobic cu impact redus, la o intensitate mai mica, aerobic in apa.

Antrenamentele la sala sau acasa ar trebui sa vizeze toate grupele majore de muschi si sa includa aparate de fitness si articole sportive precum: gantere usoare, banda de alergat, stepper, bicicleta eliptica, bicicleta medicinala, coarda de sarit sau minge bosu.

In al doilea trimestru

In aceasta perioada, unele femei se simt lipsite de energie si apatice, iar altele debordeaza de energie. Adaptati-va programul de antrenament in functie de cum va simtiti. Telul dumneavoastra este sa va mentineti in forma si sa va simtiti bine, iar pentru asta aveti nevoie sa efectuati zilnic 30 de minute de exercitii cardio la aparate de fitness precum bicicleta eliptica, stepper sau banda de alergat.

De doua - trei ori pe saptamana ar fi indicat sa efectuati si un antrenament folosind greutati mici sau alte aparate de fitness pentru intarirea musculaturii.

Daca nu va simtiti prea bine sau daca nu aveti dispozitia necesara, rezumati-va pentru ceva timp la cele 30 de minute de exercitii cardio zilnice, iar ulterior, cand starea vi se imbunatateste, efectuati si antrenamentele saptamanale.

In al treilea trimestru

Ar trebui sa incercati sa ramaneti activa si in aceasta perioada, fara a va forta limitele. Trebuie sa tineti cont de faptul ca in aceasta perioada nu puteti folosi aparate de fitness care va solicita excesiv si nici nu este indicat sa realizati antrenamente solicitante.
Puteti opta pentru plimbari zilnice in natura, care va imbunatatesc tonusul si starea de spirit. De asemenea, yoga reprezinta o alternativa buna de antrenament pre-natal, care va intareste musculatura in timp ce va relaxeaza. Daca totusi doriti sa folositi aparate de fitness, rezumati-va la cele care nu va extenueaza si care nu pun o presiune prea mare pe corpul dumneavoastra. In acest caz, bicicleta medicinala sau cea de fitness reprezinta o alegere potrivita.

Nu uitati:
- Indiferent de trimestrul de sarcina in care va aflati, exista activitati in aer liber pe care ar trebui sa le evitati cu desavarsire. Mersul cu bicicleta in aer liber, calaria, sporturile de contact, gimnastica, schiul nautic si cel alpin, patinajul sunt activitati fizice extrem de periculoase pentru o femeie insarcinata.

- Inainte si dupa orice antrenament, fie ca folositi aparate de fitness sau nu, efectuati o incalzire corespunzatoare, care va va feri de riscul unor intinderi sau al unor accidentari.

- Hidratati-va suficient pe toata durata antrenamentului si nu efectuati mai multe serii decat puteti. Opriti-va din timp si nu ajungeti in acel punct in care sa nu mai fiti in stare de nimic. Este mai bine sa faceti miscare la aparatele de fitness intr-un ritm moderat decat sa va suprasolicitati. Suprasolicitarea va poate pune sanatatea si sarcina in pericol, provocandu-va dureri de cap, dureri abdominale, sangerari si ameteli. In cazul aparitiei unor astfel de simptome, luati imediat legatura cu medicul dumneavoastra.

Cat timp aveti aceste cateva lucruri in vedere si sunteti precauta, puteti face miscare la aparatele de fitness mentionate mai sus si va puteti mentine in forma fara probleme pe toata durata sarcinii. Pentru o gama variata de aparate de fitness si articole sportive dedicate viitoarelor mamici, intrati https://sport-mag.ro/ .
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Sport-Mag

Comentarii

Cauta

Categorii populare