Comunicate de Afaceri

Ce spun studiile despre terapia cu ventuze

Una din teorii, care este sustinuta de mai multi medici (Kouskoukis and Leider, 1983, Look and Look, 1997, Yoo and Tausk, 2004), sustine ca acestea functioneaza prin cresterea circulatiei in zona tratata, astfel permitand toxinelor sa fie eliberate din tesuturile adanci in cele de suprafata.

Alti adepti ai terapiei cu ventuze( http://www.sfatulmedicului.ro/Frumusete-si-intretinere/masajul-cu-ventuze-din-silicon-impotriva-celulitei-o-forma-sigura-de-ter_15506 ) afirma ca, de fapt, prin intermediul acestui tip de masaj este eliberata tensiunea din muschi, calmand durerea, astfel oferind acea stare de bine (Tham et al., 2006).

In tratatul Gawkrodger, 2002, scrie ca efectele sunt date de stimularea sangelui din vasele capilare de suprafata. Conform acestuia, pielea are o aprovizionare foarte bogata de vase de sange, iar prin suctiune acestea sunt dilatate, stimuland fluxul sangvinic.

In medicina traditionala chinezeasca, principiile terapiei cu vacuum sunt foarte asemanatoare cu cele a acupuncturei si a presopuncturei. Din acest motiv, foarte des o sa intalniti terapeuti care alterneaza aceste tehnici pentru a trata o anume afectiune. Toate teoriile au in comun un aspect, iar acela este, ca si in cazul acupuncturii, faptul ca efectul analgezic este dat de stimularea nervilor din muschi care trimit impulsuri spre maduva spinarii. Aceasta, la radul ei, activeaza alte doua centre neuronale (hipofiza si zona centrala a creierului) care elibereaza endorfinele, serotonina si cortizolul ( numiti si hormonii fericirii), astfel blocand mesajele de durere (Schulte, 1996, Cadwell, 1998, Hinze, 1988).

Oriunde veti cauta informatii despre efectele benefice ale ventuzelor, in cap de lista veti gasi faptul ca acestea stimuleaza sistemul imunitar. Haideti sa vedem cum explica cercetatorii acest lucru. Prima explicatie ar fi ca prin ambutisare cauzam o inflamatie locala, iar organismul se apara si creste nivelul de interferon, astfel oligandu-l sa reactioneze. Iar cea de-a doua teorie afirma ca acesta este influientat de cresterea fluxului limfatic. Dar sunt carti in care sunt sustinute ambele ipoteze (Ahmadi et al., 2008).

Prin generarea de vacuum, ventuza determina edem local, echimoze sau sangerari minore, prin urmare este logic sa se presupuna ca efectul acestei terapii este similar cu cel al autohemoteraiei ( care presupune recoltarea unei cantitati de sange venos si reinjectarea sa in anumite zone).

Indiferent de teorie, faptul ca terapia cu ventuze aduce, pe langa relaxare si eliminarea stresului, a diferitelor dureri sau a insomniilor, foarte multe beneficii corpului uman, este demonstrat de faptul ca acesta tehnica de masaj a trecut cel mai important test, si anume cel a rezistentei in timp. Si cu toate ca chinezii sustin ca este inventia lor, diferite forme de ventuze au fost descoperite in multe zone ale lumii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alin Agiacai

Comentarii

Cauta

Categorii populare