Comunicate de Afaceri

Ce sunt escarele de decubit

Acestea pot sa creeze complicatii serioase, mai ales daca nu sunt tratate la timp si daca persoana imobilizata nu foloseste o saltea antiescare pentru a reduce presiunea. Infirmierele, doctorii sau persoanele apropiate ce au grija de persoana trebuie sa fie extra vigilente deoarece o iritatie minora la nivelul pielii se poate transforma intr-o escara intr-o perioada scurta de timp. La fel ca arsurile, escarele pot avea 4 grade de severitate:

 

Escarele de gradul 1

Pielea pare rosie sau decolorata. Suprafata afectata este calda si nu se deschide la culoare atunci cand este apasata.

 

Escarele de gradul 2

Se poate constata o rana la nivelul stratului extern al pielii. Stratul intern este rosiatic sau roz si poate avea besici.

 

Escarele de gradul 3

Rana este adanca si arata ca un crater. Tesutul mort din interiorul ranii este galben si sunt sanse ca si zona din jurul ranii sa fie afectata.

 

Escarele de gradul 4

Muschii, tendoanele sau oasele sunt vizibile. Tesutul din cadrul ranii este mort, iar un om din afara sistemului medical poate intampina dificultati in a privi aceasta imagine.

 

 

Cai naturale de evitare a escarelor

 

Este mult mai usor sa eviti escarele decat sa le tratezi:

  • Pastrati suprafata curata si umeda. Folositi sapunuri organice si nu frecati prea tare in timpul spalarii
  • Verifica zilnic intreg corpul in cazul pacientilor aflati sub risc; Acordati atentie zonelor vulnerabile
  • Asigurati-va ca pacientul se hidrateaza corespunzator
  • Schimbati pozitia corpului o data la la cateva ore
  • Usurati circulatia sangvina prin plasarea unor perne sub picioare.
  • Asigurati o dieta bogata in proteine si vitamina C pentru a avea grija ca pielea sa isi primeasca nutrientii necesari
  • Evitati frecarea pielii atunci cand incercati sa mutati persoana respectiva. Puteti sa o ridicati pentru a evita frecarea de pat.

 

Uleiul de maslina ozonat pentru grabirea procesului de vindecare a escarelor

 

Ozonul din uleiul ozonat sterilizeaza si ajuta pielea prin a oxigena zona afectata si a activa raspunsul antioxidant al organismului. Acest lucru duce la indepartarea celulelor moarte, protectia celor sanatoase, stimularea productiei de celule noi si inchiderea accelerata a ranii deschise. Uleiul ozonat este folosit de peste 40 de ani in Europa, iar milioane de persoane au fost si sunt satisfacute de rezultat.

In concluzie, cel mai bun mod de a rezolva escarele este prin a evita formarea lor. Insa, in cazul in care escara este deja acolo, uleiul ozonat iti ofera un ajutor natural, eficient si ieftin. Ce este absolut necesar, insa, atat pentru prevenirea si tratarea escarelor este o saltea antiescare.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: A.I. On Web

Cauta

Categorii populare