Cinci greseli pe care le poti face cand iti lucrezi muschii abdominali
Sa ai un abdomen bine definit nu este asa simplu, altfel cu totii am avea acel abdomen promovat peste tot in mediul online, in filme si reclame etc. Pentru a-l obtine, nu numai ca ai nevoie sa muncesti destul de mult, ci trebuie sa muncesti si corect.
Iata cinci greseli de care sa te feresti atunci cand vrei sa iti lucrezi muschii abdominali:
- Antrenamentele aleatorii
Multe persoane care isi lucreaza in mod regulat musculatura intregului corp isi vor ignora, intr-o oarecare masura, abdomenul, deoarece presupun ca:
1) oricum isi lucreaza musculatura in alte parti ale corpului
2) muschii abdominali vor deveni vizibili odata ce slabesc.
In principiu, pare ca nu au un motiv sa se deranjeze, asa ca se vor baza si pe antrenamente aleatorii, cu intensitate scazuta. Insa, in lipsa unui plan clar, rezultatele dorite vor aparea mult mai greu decat te-ai astepta.
Ca si in cazul altor muschi, este important sa stabilesti obiective – de la modul in care vrei sa arati pana la numarul de repetari ale unui exercitiu pentru abdomen. Acorda abdomenului aceeasi atentie ca si altor grupe de muschi, de doua pe saptamana, fie la sala, fie acasa, folosind un aparat multifunctional.
- Antrenamentele lipsite de intensitatea potrivita
Daca rezultatele intarzie sa apara, este posibil sa nu te antrenezi la intensitatea necesara pentru ca muschii tai abdominali sa se dezvolte. Aparatele abdominale sunt, adesea, cea mai eficienta modalitate de a adauga rezistenta unui exercitiu. De obicei, vei face seturi de 10-15 repetari insa, daca poti face mai mult de 15, trebuie sa cresti rezistenta pentru ca musculatura abdominala sa se dezvolte.
- Pierderea focusului
Exercitiile pentru intregul corp pot fi, uneori, inselatoare, in sensul ca poti ajunge sa petreci mai putin timp lucrand fix abdomenul si lucrand, in loc, muschii coloanei vertebrale sau muschii soldului.
Dedica timp exercitiilor care targeteaza fix abdomenul, fie in forma libera, fie cu un aparat, si mentine abdomenul contractat timp de una sau doua secunde.
- Antrenarea exclusiva a zonei superioare a abdomenului
Majoritatea persoanelor care se antreneaza cu greutati se concentreaza in primul rand, daca nu chiar exclusiv, pe partea superioara a abdomenului, adica acel six-pack bine cunoscut. De fapt, aceasta este doar una dintre zonele abdominale care pot fi antrenate.
Abdomenul inferior este important pentru zona core si pentru o legatura puternica dintre partea superioara si cea inferioara a corpului. Crunch-urile inversate si ridicarile de picioare sunt eficiente pentru aceasta zona. Muschii oblici sunt, de asemenea, esentiali pentru puterea zonei core. Abdominalii transversali nu sunt vizibili, dar ii poti lucra inclusiv tragand buricul spre coloana vertebrala si mentinand aceasta pozitie timp de 10 secunde.
- Incercarea de a scapa de grasimea de pe abdomen
Multi pasionati de fitness cred ca abdomenele sunt suficiente pentru a obtine muschi abdominali in relief. Desi cercetarile recente sugereaza ca ar fi posibil sa slabim doar in anumite zone, in unele conditii, cea mai buna strategie pentru eliminarea tesutului adipos este combinarea exercitiilor cardio cu o dieta corespunzatoare.
Photo by ShotPot: https://www.pexels.com/photo/man-in-shorts-doing-abdominal-exercise-4047101/