Comunicate de Afaceri

Cum alegi cea mai bună cafea boabe?

Dacă ești pasionat de cafea și vrei să te bucuri de o băutură perfectă în fiecare dimineață este important să știi cum să alegi cele mai bune boabe. Deși poate părea simplu, având în vedere că nu avem o cultură a cafelei prea dezvoltată, este destul de dificil să găsești la noi în țară locuri de unde să cumperi cafea de calitate.

Cu toate acestea, în sperannța că le tine în oraș există cel puțin un magazin specializat în cafea, iată cum poți să alegi cele mai bune boabe.

  1. Găsirea magazinului

Dacă, din păcate, la tine în zonă nu există niciun magazin care să vândă cafea boabe de calitate (și aici nu te gândi la alimentara din colț, ce se vinde acolo nu sunt boabe demne de luat în calcul), atunci mai ai o șansă de a găsi ce îți dorești în mediul online. 

Cercetează cu atenție oferta magazinelor astfel încât să fii siguri că vei face o bună achiziție.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că boabele de cafea nu trebuie să fie prăjite de mai mult de 21 de zile, să fie prăjite diferit, în funcție de produsul ce intenționează să se obține (o cafea mai tare, una cu o aromă mai subtilă, etc.) și să fie depozitate corespunzător până în momentul în care vor ajunge la tine acasă. 

Dacă mai ai norocul să găsești și o ofertă bună de boabe organice, atunci chiar ai dat lovitura in special daca ai un aparat de cafea de calitate.

  1. Analizează și miroase boabele

 Din păcate, în cazul magazinelor online, nu poți face asta. Trebuie să riști și să mergi pe încredre. însă, dacă ai descoperit un magazin fizic cu acest specific, atunci îți poți pune în practică abilitățile de cunoscător în ale cafelei. 

Astfel, atunci când miroși boabele de cafea, aroma acestora trebuie să fie puternică și bogată, nicidecum plată și cu oarece iz de mucegai, așa cum probabil ai întâlnit pe la magazinul din colț. 

În ceea ce privește aspectul boabelor, ai grijă ca niciodată, sub nicio formă, să nu cumperi boabe care nu sunt întregi. Acestea și-au pierdut deja mare parte din aromă și tu vei savura doar resturi.

  1. Nu cumpăra un singur fel de boabe

Ai auzit și tu probabil că cel mai bun soi de cafea este cel arabica, dar nu strică niciodată să încerci și altele. Nu se știe niciodată când vei găsi următoarea mare pasiune.

De exemplu, există un tip de cafea provenit din Jamaica, cu o aromă unică, sau boabe Java, provenite din Insulele Java, dar și multe altele. Fiecare dintre aceste tipuri de boabe au arome diferite deoarece împrumută din calitățile solului și atmosferei din zonele în care sunt cultivate.

Așadar, documentează-te întodeauna înainte de a cumpăra un nou stoc de boabe și vei vedea că posibilitățile sunt nenumărate.

Doar încercând mai multe feluri de boabe vei ajunge să le găsești pe cele mai bune pentru tine; căci nu poți spune că ai găsit ceea ce îți trebuie dacă nu ai încercat toate variantele disponibile.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare