Comunicate de Afaceri

Cum folosesti in mod corect bicicleta eliptica

Ti-ai cumparat o bicicleta eliptica sau doar ai de gand sa folosesti una la sala de fitness?

Iata cum sa o folosesti astfel incat sa nu te accidentezi si sa te bucuri de maximul de beneficii de pe urma fiecarui antrenament.

1. Urca-te pe pedale cu fata catre monitor

Ai grija atunci cand te urci pe aparat, mai ales in primele dati. Pedalele sunt foarte mobile si te poti accidenta daca nu esti atent. Asadar, pentru siguranta ta, apuca intai manerele bicicletei eliptice si abia mai apoi paseste pe pedale.

2. Gaseste ritmul perfect

Pentru a putea lucra eficient pe bicicleta eliptica este esential sa inveti sa te coordonezi. Astfel, atunci cand piciorul tau stang se afla pe pozitia de jos a pedalei (piciorul intins), cu bratul drept trebuie sa tragi manerul aparatului catre tine. La fel si in sens invers, atunci cand piciorul drept se afla in pozitia de jos a pedalei.

3. Nu intinde la maximum picioarele

Pentru siguranta ta, mentine intotdeuna genunchii usor flexati, chiar si atunci cand piciorul se afla in pozitia de jos a pedalei.

4. Foloseste cu incredere butonul de rezistenta

Mai repede nu inseamna si mai bine, mai ales cand vine vorba de sport. Asadar, daca vrei sa te bucuri de rezultate cu adevarat notabile, creste gradul de rezistenta al aparatului pe masura ce miscarea devine tot mai usor de executat.

5. Schimba directia de mers

Daca pentru a creste eficienta exercitiilor maresti gradul de rezistenta, pentru a lucra grupe diferite de muschi trebuie sa schimbi directia de mers (directia in care actionezi pedalele). Astfel, daca atunci cand pedalezi in mod obisnuit, spre in fata, grupele vizate sunt cvadricepsii si gambele, atunci cand pedalezi spre in spate, implici in miscare bicepsii femurali si gluteii.

6. Foloseste-te si de bratele aparatului

Unele biciclete eliptice au brate mobile, in timp ce unele au brate fixe. Daca te antrenezi pe o bicicleta eliptica cu brate mobile atunci te poti folosi de acestea pentru a beneficia de un antrenament complet al corpului.

7. Ramai concentrat

Atunci cand te antrenezi, indiferent ca o faci pe bicicleta eliptica, pe banda de alergat sau ca te antrenezi cu greutati, etc., trebuie sa ramai concentrat pentru a executa in mod corect toate miscarile. Asadar, renunta sa privesti la televizor, sa vorbesti la telefon sau sa stai la taclale cu vecinul de aparat.

8. Seteaza-ti obiective realiste

De cele mai multe ori este bine sa fii ambitios si dornic sa iti depasesti mereu conditia, insa daca iti vei seta obiective prea greu de atins, vei fi tentat sa renunti atunci cand nu le vei atinge. Asadar, mergi inainte cu pasi mici, dar siguri.

9. Familiarizeaza-te cu functiile aparatului

Inainte de incepe un program de antrenament pe o bicicleta eliptica trebuie sa te familiarizezi cu functiile si setarile aparatului, astfel incat sa profiti la maximum de ceea ce iti poate oferi.

10. Fii cu ochii pe monitor

Pe durata antrenamentului este indicat sa consulti cat mai des cifrele care iti indica numarul de calorii consumate, timpul petrecut pe aparat, etc, astfel incat sa te simti motivat sa iti duci exercitiile la bun sfarsit.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare