Comunicate de Afaceri

Cum sa alegi cea mai buna clinica de stomatologie pentru copilul tau?

Parintii sunt responsabili de bunastarea copiilor, cel putin pana cand acestia ajung la varsta la care incep sa inteleaga ce inseamna sa fie independenti si sa isi poarte singuri de grija. De exemplu, mamele si tatii trebuie sa isi invete copiii ca trebuie sa se preocupe de igiena proprie.

Dantura este extrem de importanta, motiv pentru care parintii trebuie sa aleaga o clinica stomatologica in Bucuresti, unde cei mici sa mearga cu drag, sa se simta bine in preajma specialistilor si sa fie in largul lor in cabinetul medical. Pentru a lua cea mai buna decizie, mamele si tatii trebuie sa tina cont de aspectele mentionate in randurile urmatoare.

Profesionalismul medicului stomatolog

Primul si, poate, cel mai important element de care parintii trebuie sa tina cont cand aleg o clinica stomatologica pentru copiii lor este profesionalismul de care da dovada medicul specialist pe care il aleg.

Dincolo de capacitatile stomatologice referitoare la consultatie, proceduri, respectiv planul de tratament, doctorii care lucreaza cu copii trebuie sa stie cum sa interactioneze cu acestia, astfel incat sa ii faca sa se simta bine. Abilitatile psihoemotionale sunt foarte importante in relationarea cu micutii.

Calitatea serviciilor oferite

Calitatea serviciilor oferite de catre medicul stomatolog trebuie sa se numere printre detaliile pe care parintii trebuie sa le aiba in vedere cand vine vorba despre tratamentele pentru cei mici. Pentru a-si da seama daca fac o alegere buna, adultii pot merge in prealabil sa discute cu specialistul. De asemenea, pot cere sfaturi din parte altor parinti care si-au dus copiii la acelasi medic stomatolog si, in plus, pot citi feedback-uri despre acesta in mediul online.

Design-ul cabinetului stomatologic

Modul in care arata cabinetul stomatologic este si el important. Design-ul trebuie sa fie unul atragator pentru copii. Pentru micuti, acest loc trebuie sa fie ca taramul unui basm, preferabil cu personaje din basme sau din desene animate. La intrare, in sala de asteptare, pot exista jucarii interesante si educative, cu care micutii sa se poata juca pana le vine randul sa se urce pe scaunul de stomatologie copii.

Proximitatea de casa/ scoala/ gradinita

Dincolo de toate elementele mentionate mai sus, proximitatea fata de casa, scoala sau gradinita este foarte importanta. Este bine-cunoscut faptul ca prichindeii se plictisesc destul de repede si nu au intotdeauna suficienta rabdare pentru a parcurge drumuri lungi.

Insa atunci cand parintii aleg un cabinet stomatologic foarte aproape de propria locuinta ori aproape de locul in care cei mici merg in timpul zilei, drumul pana la medicul stomatolog este o joaca si o adevarata placere.

Alegerea unui cabinet bun pentru copii este un pas foarte important, caruia adultii trebuie sa ii acorde o atentie deosebita. Atunci cand cei mici se obisnuiesc sa mearga la un medic de specialitate, care sa le tina sub observatie dantura si care sa le ofere tratamentul ideal, copiii se vor obisnui si vor capata incredere intr-o persoana care pana nu demult le era straina.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare