Comunicate de Afaceri

Cum tratăm hemoroizii și scăpăm de durere?

Hemoroizii sunt de obicei cauzate de presiunea crescută din cauza sarcinii, a supraponderabilității sau a tensionării în timpul mișcărilor intestinale. Până la mijlocul vieții, hemoroizii devin adesea o plângere continuă. Până la vârsta de 50 de ani, aproximativ jumătate din populație a experimentat unul sau mai multe dintre simptomele clasice, care includ dureri rectale, mâncărime, sângerări. Deși hemoroizii sunt rareori periculoși, pot fi o intruziune recurentă și dureroasă. Din fericire, putem face multe despre hemoroizi. 

Ce sunt hemoroizii?

Într-un sens, toată lumea are hemoroizi, grupurile de vene asemănătoare unei perne care se află chiar sub membranele mucoase care acoperă partea inferioară a rectului și a anusului. Afecțiunea pe care majoritatea dintre noi o numim hemoroizi se dezvoltă atunci când aceste vene devin umflate și distinse, cum ar fi varicele de la picioare. Deoarece vasele de sânge implicate trebuie să lupte continuu cu gravitația pentru a readuce sângele în inimă, unii oameni cred că hemoroizii fac parte din prețul pe care îl plătim pentru a fi creaturi verticale.

Există două tipuri de hemoroizi: hemoroizii interni, care apar în rectul inferior și hemoroizii externi, care se dezvoltă sub piele în jurul anusului. Hemoroizii externi sunt cei mai inconfortabili, deoarece pielea deasupra se irită și se erodează. Dacă se formează un cheag de sânge în interiorul unui hemoroid extern, durerea poate fi bruscă și severă. S-ar putea să simțiți sau să vedeți un nod în jurul anusului. Cheagul se dizolvă de obicei, lăsând excesul de piele (o etichetă a pielii), care poate mâncărimi sau poate deveni iritat.

Hemoroizii interni sunt de obicei nedureroși, chiar și atunci când produc sângerări. S-ar putea să vedeți, de exemplu, sânge roșu aprins pe hârtia igienică sau picurând în vasul de toaletă. Hemoroizii interni pot, de asemenea, să prolapseze sau să se extindă dincolo de anus, provocând mai multe probleme potențiale.

În mod tradițional, hemoroizii sunt asociați cu constipație cronică, tensionare în timpul mișcărilor intestinale și ședința prelungită pe toaletă - toate acestea interferând cu fluxul de sânge către și dinspre zonă, provocând îmbinarea și mărirea vaselor. Acest lucru explică, de asemenea, de ce hemoroizii sunt frecvenți în timpul sarcinii, atunci când uterul mărit apasă pe vene. 

Studii mai recente arată că pacienții cu hemoroizi tind să aibă un tonus mai mare de canal anal în repaus - adică mușchiul neted al canalului anal tinde să fie mai strâns decât media (chiar și atunci când nu se strecoară). 

Constipația se adaugă acestor probleme, deoarece tensionarea în timpul mișcării intestinului crește presiunea în canalul anal și împinge hemoroizii împotriva mușchiului sfincterian. În cele din urmă, țesuturile conjunctive care susțin și mențin hemoroizii la locul lor se pot slăbi odată cu înaintarea în vârstă, provocând umflarea și prolapsul hemoroizilor. 

Tratamentul hemoroizilor 

Ameliorarea dramatică a majorității simptomelor hemoroizilor poate fi găsită cu remedii simple, casnice, pentru hemoroizi. Pentru a evita aparițiile ocazionale , încercați următoarele. 

Cremă hemoroizi - Cremele pentru hemoroizi fără prescripție medicală care conțin un anestezic local pot calma temporar durerea.

Obțineți mai multe fibre

Adăugați mai multe fibre în dieta dvs. din alimente, un supliment de fibre. Împreună cu un lichid adecvat, fibrele înmoaie scaunele și le fac mai ușor de trecut, reducând presiunea asupra hemoroizilor. Alimentele bogate în fibre includ broccoli, fasole, tărâțe de grâu și ovăz, alimente din cereale integrale și fructe proaspete. 

Exercițiu. Exercițiul aerobic moderat, cum ar fi mersul rapid 20-30 de minute pe zi, poate ajuta la stimularea funcției intestinului.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare