Comunicate de Afaceri

Daikin Romania: Ghid pentru o casa cu aer sanatos in timpul iernii

Contrar aparentelor, aerul rece din timpul iernii are un nivel scazut de umiditate. Astfel, cu cat este mai frig afara, cu atat aerul din interior devine mai uscat. In plus, procesul de incalzire scade si mai mult umiditatea, fapt ce reprezinta o provocare pentru sanatate. Circulatia insuficienta, calitatea scazuta a aerului si supraincalzirea favorizeaza aparitia infectiilor, gripei, iritatiilor si a racelilor nesfarsite.

Specialistii Daikin, liderul mondial in domeniul sistemelor de climatizare pentru uz rezidential si comercial, recomanda cateva reguli simple care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului din interiorul casei si la mentinerea starii de sanatate.

Lasa aerul sa circule

Aerisirea incaperilor cu ferestrele complet deschise permite schimbul de aer dintre interior si exterior in cel mai scurt timp posibil, fara racirea peretilor. Din cauza faptului ca marea majoritatea a locuintelor nu sunt echipate cu sisteme automatizate de ventilare si recuperare a caldurii, este recomandat ca pe timpul sezonului rece sa deschizi ferestrele timp de 10-15 minute in fiecare camera, atat dimineata, cat si seara. Aerul proaspat te va ajuta sa te concentrezi intreaga zi si sa te odihnesti cum trebuie pe timpul noptii.

Fii atent la intretinerea sistemelor de incalzire

Ai grija de sistemele de incalzire! Acestea trebuie verificate si intretinute de catre experti o data pe an, iar schimbarea filtrelor de aer este recomandata cel putin o data la trei ani. Astfel, prin curatarea corespunzatoare si intretinerea periodica, asiguri durata lunga de viata a aparatelor, functionarea fara probleme si calitatea optima a aerului furnizat in interior. In plus, toate aceste aspecte contribuie si la reducerea costurilor de energie.

Controleaza umiditatea

Pastreaza un nivel optim de umiditate in interiorul casei, intre 40-55%. Un aer prea uscat ofera o senzatie de frig, ceea ce te poate determina sa dai drumul la incalzire in mod inutil. Cu Daikin Ururu Sarara poti regla extrem de usor umiditatea dintr-o incapere. Ururu, sistemul inteligent de umidificare, extrage cantitatea potrivita de umiditate din aerul exterior pentru a preveni aerul uscat din interior. In schimb, functia de dezumidificare Sarara elimina umezeala in exces din incaperi, mentinand o temperatura uniforma. Totodata, Ururu Sarara poate furniza aer curat in interior, la temperatura dorita, fara nicio pierdere termica. 

Seteaza o temperatura optima si constanta

O temperatura optima in interior inseamna o atmosfera confortabila, dar mai ales un aer sanatos. In timpul iernii este recomandata o temperatura cuprinsa intre 20 si 22 de grade Celsius. Noaptea poti sa reduci temperatura cu cateva grade. Daca in casa este mai cald, organismul va suferi un soc termic atunci cand va intalni frigul de afara, iar sansele sa racesti sunt mari. De asemenea, daca temperatura din interior scade sub 20 grade apare disconfortul fizic si exista riscul aparitiei gripei sau racelii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: TailorAd

Comentarii

Cauta

Categorii populare