Comunicate de Afaceri

De ce se umfa picioarele si gleznele

Aceasta neplacere este cauzata de acumularea in exces de lichid in spatiile hidrice ale organismului, spatii ce se afla intre celule. Aceasta acumulare de lichid in tesuturile moi se numeste stiintific edem si se intalneste mai frecvent la femei.

Care este cauza acumularii de lichid?

Sunt numerosi factori care pot declansa acest discomfort, care in mod frecvent este temporar. Acesti potentiali factori pot fi:

  • pozitia prelungita in picioare sau in sezut, pentru ca cel mai probabil lucrezi mult, fara a face pause la interval regulate de timp.
  • sedentarismul, pentru ca nu te-ai decis sa faci miscare in mod regulat
  • interventiile chirurgicale, leziunile sau traumatismele de la nivelul picioarelor
  • excesul de sare din corp, cee ace face ca rinichiitai sa nu mai functioneze corespunzator si sa retina prea multe lichide in organism.

Afla mai multe despre terapia vacuum aici https://comoclinic.ro/fizioterapie/vacuum/

Cine determina edemul?

Circulatia deficitara a sangelui prin vasele de sange de la nivelul membrelor inferioare afecteaza modul in care sangele circula de la nivelul labei piciorului spre inima. Cand sangele nu este pompat corespunzator sanatatea ta poate fi afectata, ajungandu-se la patologii nedorite de noi, dar cauzate de modul nostru de viata.

Vizioneaza acest video explicativ: https://www.youtube.com/watch?v=Kbk1Moa2Bl0


Ce este de facut?
Solicita un examen clinic, ne poti suna la numarul de mobil 0769089111 sau poti lasa datele de contact accesand linkul de mai jos si te vom suna noi. https://comoclinic.ro

Articol corectat de fiziokinetoterapeut COMO Clinic, Muscalu Raluca

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nick Zane

Comentarii

Cauta

Categorii populare