Comunicate de Afaceri

De ce somnul este mai important decat o dieta?

Poate e vorba de o cauza genetica? Se poate, insa vei fi uimita sa constati ca de vina este lipsa somnului!

Somnul iti controleaza dieta

Daca doriti sa aratati mai bine, sugestia cea mai comuna este "mancati mai putin si miscati-va mai mult". Insa si mai important, sustin specialistii, este ca somnul este cheia pentru a fi recompensat pentru eforturile pentru dieta si fitness.

Conform acestora, mai mult de 35% dintre oameni nu dorm suficient, adica cel putin sapte ore de somn pe noapte. Lipsa somnului poate reduce si anula beneficiile dietei. Mai mult, aceasta determina senzatia de foame, ceea ce va determina sa acumulati calorii fara niciun aport benefic.

Lipsa somnului modifica celulele grase

Gandeste-te la ultima noapte in care nu ai dormit bine. Cum te simti cand te trezesti? Epuizata, ametita, confuza, poate chiar un pic irascibila? Nu doar creierul si trupul tau simt asa - si celulele tale grase.

Cand insulina functioneaza bine, celulele grase elimina acizi grasi si lipide din fluxul sanguin si impiedica stocarea. In cele din urma, acest exces de insulina se termina prin depozitarea grasimii in toate locurile gresite (abdomen, fese).

Lipsa de odihna si pofta de mancare

Multi oameni cred ca foamea este legata de vointa si invatarea de a controla apelul stomacului, dar acest lucru este incorect. Foamea este controlata de doi hormoni: leptina si ghrelinul.

Cand nu dormi suficient, nivelul cortizolului creste. Acesta este hormonul de stres asociat frecvent cu generarea grasimii. Cortizolul activeaza, de asemenea, centrele de recompensare din creier care va fac sa doriti hrana.

Secretul pentru sanatate: prioritizati somnul

Legatura dintre somn si cresterea in greutate este greu de ignorat. Cercetarile recente au constatat ca femeile care sunt lipsite de somn mai predispuse la cresterea in greutate decat cele care respecta un program de somn sanatos si optim.

Insa partea cea mai rea este ca lipsa somnului va poate pune bete in roate atunci cand incepeti o dieta sau trebuie sa pierdeti in greutate pentru un eveniment special.

Din pacate, impactul dezastruos se extinde dincolo de dieta si in antrenamentele tale. Indiferent de obiectivele de fitness, este important sa iti fortifici muschii, pentru a arata bine si atragatoare.

Muschiul este inamicul grasimilor - te ajuta sa arzi grasimile si sa ramai tanara. Dar somnul (sau lipsa acestuia) este inamicul musculaturii. La fel de important, lipsa somnului face mai dificila recuperarea organismului de la exercitiu prin incetinirea productiei de hormon de crestere, sursa naturala de ardere a grasimilor, care faciliteaza si recuperarea.

Desi ai un program de munca incarcat si lucrezi in ture de noapte, ai grija ca acele ore sa fie recuperate de sesiuni lungi si neintrerupte de somn. Te simti bine, arati bine si se vede!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare