Comunicate de Afaceri

Descopera motivele pentru care femeile nu ajung la orgasm

Orgasmul este influentat de starea ta de sanatate atat de cea fizica cat si de cea psihica. Barbatii ating rapid orgasmul dar femei au nevoie de mai mult timp. Orgamsul la femei are legatura cu sentimentele legate de partener, momente de tandrete dar si de traumele suferite.

Potrivit https://www.site-pedia.ro/15-Sex-Relatii-Copii/ femeile au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm. Pe langa asta acestea au nevoie  sa se implice si sa aiba anumite sentimente pentru partenerul lor.

  Cele mai multe persoane obtin orgasmul pentru prima data prin masturbare.

     Iata ce spun specialistii

„În cazul bărbatului, experienţa îl poate ajuta să îşi depăşească anumite disfuncţii caracteristice, cum ar fi ejacularea precoce. În cazul femeii, experienţa ii poate releva obţinerea orgasmului vaginal. Ejacularea precoce şi lipsa orgasmului vaginal sunt cele mai întâlnite probleme sexuale ce pot fi remediate prin psihoterapie”, a mentionat psihoterapeutul Constantin Cornea.

In cazul in care o persoana sufera de anumite afectiuni medicale aceasta nu va putea ajunge la orgasm. Daca este sub tratament sau daca se drogheaza aceasta poate dezvolta un blocaj de natura psihica.

„Orgasmul vaginal este trăit doar de 37% dintre femei. Cauzele pentru care marea majoritate nu simt orgasmul vaginal sunt multiple: masturbarea precoce, sentimentele de vinovăţie, lipsa stimei de sine, lipsa preludiului, lipsa de experienţă a partenerului, anorexia, bulimia, depresia.

Freud spunea că orgasmul clitoridian este caracteristic fetelor, iar cel vaginal, femeilor, deci punea totul pe seama maturit[ţii femeii. Sunt şi femei, o proporţie destul de mică, de aproximativ 27%, care obţin orgasmul cu uşurinţă sau chiar au orgasme multiple”,  a mai adaugat Constantin Cornea.

  Cauzele pentru care nu poti ajunge la orgasm

Violul -  este o trauma imensa si poate duce la frigiditate, la anorexie, bulimie si chiar tulburari psihice sau organice

Partenerul -  lipsa experientei, a preludiului, a sentimentelor sau a complimentelor poate avea o importanta majora. La fel de importanta este si durata sau tehnica acestuia.

Lipsa de exprimare a dorintelor – atunci cand esti introvertita nu ii poti spune partenerului tau cum doresti ca actul sexual sa decurga

Ejaculare feminina – sunt anumite femei care ejaculeaza atunci cand ajung la orgasm si din jena incerca sa nu mai ajunga in acel punct.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Pro Intersoft 2010

Comentarii

Cauta

Categorii populare