Comunicate de Afaceri

Efecte mai putin benefice ale lamaii

Iata cateva dintre aceste efecte secundare putin mai neplacute ale consumului de lamai:

 Slabirea smaltului dental

Acest lucru a fost dezbatut de ceva timp.  Cercetarile sugereaza ca consumul de suc de lamaie ( compus din lamaie si apa) poate provoca, in timp, o eroziune a dintilor.

Acest amestesc de apa cu lamaie are intr-adevar numeroase beneficii pentru intarirea sistemului imunitar, dar iti pot slabi, in timp, smaltul dental.

Potrivit unui studiu publicat de Institutul National de Cercetare Dentara si Craniofaciala-prea mult suc de lamaie iti poate afecta dintii. Lamaile sunt fructe foarte acide. Daca le consum in exces, acest lucru iti va influenta negativ sanatatea dintilor.

Un alt studiu realizat in Brazilia a demonstrat ca sucul de lamaie, are, pe termen lung, efecte corozive asupra dintilor, similar cu efectul bauturilor acidulate.

Deci ar trebui sa renunti la obiceiul de a bea apa cu lamaie in fiecare zi si sa faci asta putin mai rar.

Agraveaza arsurile la stomac si ulcerul

Potrivit cercetarilor, lamaile au anumite modalitati prin care pot agrava arsurile la stomac. In general, acest lucru se intampla datorita faptului ca activeaza pepsina, o enzima in stomac care descompune proteinele.

Refluxul sucurilor digestive din stomac poate activa moleculele inactive de pepsina din esofag si din gat, ceea ce duce la arsuri la stomac.

Cercetarile ulterioare arata ca lamaia poate atat sa raneasca cat si sa ajute la simptomele arsurilor la stomac. Cu toate acestea, concluziile sunt amestecate.

Pe o scara majora, sucul de lamaie este cunoscut ca fiind cel care in general declanseaza aceste arsuri la stomac. Poate scadea eficacitatea muschiului esofagian interior si permite astfel acidului sa se strecoare in esofag.

De asemenea, sucul de lamaie poate agrava ulcerul peptic. In general, ulcerele se formeaza prin sucurile digestive extrem de acide. Consumand foarte des sucuri de lamaie nu faci altceva decat sa agravezi acest ulcer.

Anumiti experti sustin, de asemenea, ca sucul de lamaie poate declansa, de asemenea, simptomele GERD. Prin urmare, este indicat sa stai departe de lamai, daca ai vreuna din aceste afectiuni.

Pot provoca o stare de greata

Avand in vedere ca sucul de lamaie este plin de vitamina C, este important sa retii ca prea multa substanta nutritiva poate provoca greata, si in unele cazuri chiar varsaturi.

Insa aceste efecte mai putin benefice nu anuleaza importanta efectelor pozitive ale consumului de lamaie.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare