Comunicate de Afaceri

Efectele tratamentului ortodontic timpuriu

Chiar dacă se zice că nu există vârstă potrivită pentru dragoste, există, totuşi, o vârstă potrivită pentru un tratament ortodontic. Aparatul dentar este deseori asociat cu perioada adolescenţei, adolescenţii alcătuind cea mai numeroasă categorie de pacienţi ortodontici. Cu toate acestea, medicii ortodonţi sau orice alt medic stomatolog spune că vârsta de 7 ani este cea mai potrivită pentru un prim control ortodontic şi în caz a unei monitorizări şi tratament ortodontic. Deși unele aparate ortodontice pot fi aplicate și maturilor, este clar că maleabilitatea unei vârste fragede crește rata de succes și viteza cu care sunt obținute rezultatele optime. Aflăm de ce vârsta de 7 ani este cea mai potrivită vârstă pentru tratamentul ortodontic în continuare.

Vârsta de 7 ani este vârsta la care deja încep să cadă dinţii iniţiali, numiţi popular dinţi de lapte. Iar medicul poate să urmărească modul în care vor erupe dinţii noi, spaţiul între dinţi, postura şi poziţia acestora. Este vârsta la care nu pot apărea probleme ortodontice grave, dar la care problemele minore sau medii pot fi depistate, identificate şi rezolvate. Astfel spus, tratamentul ortodontic timpuriu este tratamentul care scapă pacienţii de probleme la maturitate, deoarece scopul tratamentului timpuriu este monitorizarea creşterii corecte şi estetice a dinţilor.

Ce probleme pot fi monitorizate

Este evident că atunci când medicul ortodont observă anumite deficienţe sau obiceiuri negative ale copilului, acesta va prescrie tratamentul necesar pentru a le corecta. Fiind controlate de la o vârstă fragedă, problemele vor fi minimizate, formând ca şi efect o dantură sănătoasă la adolescenţă şi maturitate, fără cheltuieli pentru implanturi sau extracţii dentare. Printre acestea se numără:

 • sugerea degetului – obicei vicios care efectează nu doar poziţia dinţilor, dar şi pronunţia, vorbirea dacă este continuat după vârsta de 4 ani;
 • pierderea dinţilor prea devreme sau prea târziu;
 • defecte de vorbire şi rostire: articulare greoaie, pronunţarea cuvintelor necorespunzătoare, bâlbâială;
 • dinţi decalaţi, dinţi ce nu muşcă corect;
 • dinţi înghesuiţi sau spaţiu liber între dinţi prea mare.

Acţiuni întreprinse

Afecţiunile sau obişnuinţele cu impact negativ asupra dinţilor sunt la această vârstă tratate fără procedurile pe care le fac cei maturi: extracţie de dinţi, implanturi; dar se limitează la proceduri simple ce pot fi efectuate şi acasă. În anumite cazuri, medicul poate decide folosirea aparatului dentar. Pentru copiii de această vârstă se recomandă a utiliza aparatele mobile, întrucât dantura nu este formată complet, ci fiind în curs de creştere şi reînnoire.

Efectele tratamentului ortodontic timpuriu

Tratamentul ortodontic timpuriu efectuat şi monitorizat de către medic ortodont de la vârstă fragedă previne apariţia unor infecţii, maladii nedorite de către pacienţi, şi nu numai. Unele dintre efectele acestuia nu doar vă salvează bani şi timp, dar şi energie emoţională, dinţii încetând să fie o sursă de complexe personale.

 • îmbunătăţeşte expresia facială;
 • dezvoltă vorbirea, pronunţia şi rostirea corectă a cuvintelor;
 • obţine respiraţia nazală corectă;
 • obţine o dantură frumoasă şi sănătoasă;
 • duce la stoparea obiceiurilor negative ale copilului, precum suptul degetului;
 • menţine distanţa optimă dintre dinţi;
 • ghidează creşterea maxilarelor;
 • scuteşte de cheltuieli.

Creşterea dinţilor, a oaselor se încetineşte odată cu înaintarea în vârstă, astfel, dacă doriţi ca dinţii să reuşească să crească într-o poziţie şi formă corectă, aceştia trebuie monitorizaţi de la o vârstă fragedă de către medic. Frica de stomatolog nu trebuie să apară de la vârstă fragedă pentru copil, dimpotrivă, procedurile care se aplică la această vârstă şi etapă nu sunt dureroase, ci din contra, vă vor scuti de vizite ulterioare. Acesta este principiul pe care se bazează stomatologia pentru copii. De aceea, nu ezitaţi să faceţi un prim control şi să apelați la un tratament ortodontic, sănătatea copiilor necesită să fie monitorizată de mici pentru a nu avea nevoie de intervenţii la maturitate.

Noi la clinica stomatologică Imperial Dent vă oferim o gamă largă de servicii stomatologice pentru a îngriji de dantura fiecăruia, de la consultația stomatologică gratuită la servicii cu preț adecvat, de calitate. Folosim brecketi metalici, ceramic și de safir. De asemenea folosim și breckeți linguali. Uneori, pentru comoditatea pacientului se folosește sistemul Invisiline. În unele cazuri nu este necesar un aparat ortodontic propriu-zis, situația se rezolva mai simplu – cu ajutorul unui trainer.

Experienţa şi profesionalismul garantează succesul de 100% a intervenţiilor şi tratamentelor prescrise de către medicii noştri. Vă aşteptăm cu drag!

https://imperialdent.md/

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Seolitte

Comentarii

Cauta

Categorii populare