Comunicate de Afaceri

FedUro îmbunătățește viața pacienților oncologici din România

480 de medici din instituțiile publice beneficiază de formare profesională de excelență în domeniul uro-oncologiei, pentru a asigura servicii medicale la nivel european.

Proiectul FedUro a început în decembrie 2017, iar de atunci până în prezent au fost susținute numeroase sesiuni de curs pentru medici urologi, nefrologi, oncologi, radiologi și din specialitatea medicină internă.

Proiectul continuă și în 2020 oferind un răspuns la nevoia de educație medicală continuă a profesioniștilor din întreaga țară. Medicii interesați se pot înscrie pe website-ul FedUro.

Pentru a asigura un nivel înalt de calitate, în cadrul sesiunilor de curs sunt invitați experți internaționali de renume. Ei își aduc contribuția bazată pe ani de experiență la sesiunile teoretice și practice, asigurând formarea medicilor la standarde europene.

Medicii și pacienții au nevoie de îmbunătățirea serviciilor medicale

Afecțiunile uro-oncologice nu sunt rare, iar pentru a putea oferi servicii medicale de înaltă calitate, profesioniștii din România au nevoie de acces la formare continuă. Diagnosticarea și tratamentul pacienților cu afecțiuni ale tractului urinar și sistemului reproductiv pot să devină mai eficiente și mai puțin costisitoare, cu ajutorul medicilor informați în privința celor mai moderne noutăți medicale. 

Formare gratuită pentru medici

FedUro oferă cursuri gratuite pentru a facilita accesul la informație, crescând calitatea serviciilor medicale și, pe termen lung, scăzând mortalitatea bolilor netransmisibile.

Prin acest program medicii pot obține sprijin real din partea specialiștilor în timpul orelor de teorie și celor de practică îndrumată.

Pentru a promova incluziunea socială, toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului sunt gratuite, iar costurile implicate, dintre care enumerăm cazarea și transportul, sunt acoperite.

Astfel, medici din întreaga țară se pot înscrie și participa fără să întâmpine bariere financiare.

În urma absolvirii cursurilor de formare, FedUro oferă cursanților posibilitatea de a participa la sesiuni ce implică un schimb de bune practici și experiență. O parte dintre aceștia vor putea să se prezinte la congrese internaționale în domeniul uro-oncologiei pe teritoriul Uniunii Europene, costurile fiind acoperite integral și în acest caz, susținând astfel formarea de excelență.

Comunitatea celor interesați de uro-oncologie și sănătate

Activitățile proiectului FedUro sunt prezentate pe pagina de Facebook dedicată, alături de sfaturi pentru un stil de viață sănătos.

Urmărește pagina FedUro pentru a afla cum poți să ai grijă de tine, dar și pentru a vedea ce fac profesioniștii din domeniu pentru a îmbunătăți serviciile medicale.

Pe pagină vei descoperi sfaturi pentru alegeri alimentare sănătoase, recomandări preventive pentru anumite afecțiuni, informații despre bolile care pot afecta tractul urinar și soluții de ultimă oră pentru pacienții oncologici.

Îmbunătățirea nivelului de pregătire ridică serviciile medicale la nivel european

Evitarea diagnosticului tardiv sau incorect al cazurilor oncologice dificile este una dintre prioritățile proiectului FedUro. Unii pacienți suferă de patologii complexe și au nevoie de îngrijire din partea unei echipe complete de profesioniști. Aceștia stabilesc cele mai eficiente și puțin costisitoare metode de tratament ținând cont de ultimele descoperiri din domeniu.

Metodele de abordare aplicate de medicii implicați în formarea profesională continuă vor duce la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, având posibilitatea să ofere servicii medicale de înaltă calitate.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare