Comunicate de Afaceri

Final de proiect Go yoga 55+

În perioada iunie – noiembrie 2021, Asociația Răsăritul de Argint a demarat proiectul Go Yoga 55+.

Timp de 6 luni, 320 de seniori cu vârste cuprinse între 55 și 76 de ani au folosit mediul online pentru a face yoga împreună. Exerciții blânde, dedicate, momente de meditație și respirație adecvată, terapii de bine prin râs și dans, workshopuri de dezvoltare personală, toate au făcut parte din programul Go Yoga 55+, program dedicat vârstei a treia.

Prin exercițiile făcute, seniorii și-au câștigat mobilitatea, flexibilitatea, au dobândit un somn mai bun, ameliorarea afecțiunilor tiroidale și de digestie și peste 90% dintre participanți au afirmat că programul de yoga i-a stimulat să fie mai activi în rutina zilnică.

Din dorința de a promova o viață activă și sănătoasă pentru a crește speranța de viață, asociația Răsăritul de Argint a reușit la nici un an de la înființare să conceapă un program de prevenție îndrăgit de seniori, construind o cumunitate sigură, prietenoasă și activă pentru cei cu vârsta de peste 55 de ani. Înregistrările ședințelor au fost vizionate, însumând 25.000 de minute și se estimează dublarea acestora după terminarea programului.

Mai mult, înregistrările ședințelor au fost donate către 10 cămine de bătrâni din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Sibiu și București și ele pot fi oferite în continuare oricărui cămin din țară, la cerere, contactând Asociația Răsăritul de Argint.

Marcela Ț., 60 de ani, participant la program: „Prin yoga mi-am cultivat o stare de liniște și pace. Sunt mult mai atentă la mine, la ce simt, la postură, la respirație, la gânduri. Am o stare de vitalitate și energie pe tot parcursul zilei. Am căpătat o mobilitate și flexibilitate mult mai mare și, nu în ultimul rând, mi-am îmbunătățit somnul și am ameliorat simptomele menopauzei.”

Este important să avem programe de prevenție, care nu sunt nici pe departe atât de costisitoare ca îngrijirea anuală a vârstnicilor care nu-și mai pot purta singuri de grijă. Exercițiile fizice au un puternic impact asupra sănătății organismului, iar asanele de yoga sunt minunate pentru detensionarea durerilor articulare și ajută la îmbunătățirea funcțiilor organismului, fără a fi nevoie de vreun mare efort fizic. Sunt perfecte pentru seniori și lucrăm deja la o scalare a programului pentru anii următori.”, ne spune Odile Turcu, vicepreședinte Asociația Răsăritul de Argint.

Proiectul Go Yoga 55+ este posibil prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Informații suplimentare:

Odile Turcu, coordonator program Go Yoga 55 Plus, Asociația Răsăritul de Argint

E-mail: acasa@rasarituldeargint.ro

Web: www.rasarituldeargint.ro

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Asociația Răsăritul de Argint

Comentarii

Cauta

Categorii populare