Comunicate de Afaceri

Gabriela Schmutzer ne explica de ce sunt importante activitatile sociale pentru batrani

Copiii si tinerii din sectorul 6 pot gasi numeroase modalitati de a-si petrece timpul in cadrul Centrului de recreere si dezvoltare personala “Conacul Golescu Grant”. Acesta se afla in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), sector 6 si a fost dezvoltat cu ajutorul Gabrielei Schmutzer, Director General Adjunct al DGASPC sector 6.

Scopul principal al acestui centru este de a oferi o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, dar si dezvoltarea armonioasa a personalitatii copiilor.

Prin activitati culturale, artistice, tehnico-stiintifice si sportive, Gabriela Schmutzer si DGASPC sector 6 isi propune sa ajute la dezvoltarea unui comportament prosocial al copiilor,a deprinderilor si abilitatilor specifice, dar si sa valorifice talentele si pasiunile copiilor, si sa promoveze programe socio-educative si un stil de viata sanatos.

Printre obiectivele acestui centru se numara si promovarea voluntariatului in randul tinerilor si al adultilor, dar si organizarea unor evenimente socio-culturale si atristice in spatiii publice sau private. Aceste obiective vor fi atinse cu ajutorul activitatilor diverse si cu sprijinul directoruli general adjunct al DGASPC sector 6, Gabriela Schmutzer.

Astfel, copiii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani din sectorul 6, dar si tinerii intre 18 si 26 de ani ce sunt beneficiari ai sistemului de protectie sociala din acelasi sector, pot participa la cursuri de arte plastice, tehnico-stiintifice, limbi straine, orientare turistica sau la activitati sportive. Toate acestea sunt desfasurate sub indrumarea atenta a personalului coordonator pentru dezvoltarea fizica, psihica si intelectuala.

Centrul de recreere si dezvoltare personala “Conacul Golescu Grant”, deschis cu ajutorul Directorului General Adjunct al DGASPC sector 6, Gabriela Schmutzer, este locul perfect unde copiii pot petrece timp cu cei de varsta lor. Aici parintii se pot asigura ca micutii nu-si vor petrece timpul cu jocurile pe calculator sau ca se pot lasa influentati in mod negativ de persoane din anturaje dubioase.

Sediul centrului se afla intr-o cladire monument istoric, pe Aleea Tibles, nr. 64, ce dispune de 12 sali de activitati, o sala unde copii sau tinerii pot fi consiliati psihologic si o sala de asteptare pentru parinti. De asemenea, aceasta este inconjurata de o curte generoasa ce are un loc de joaca pentru copii si o pista de karting.

In prezent, DGASPC sector 6 si Gabriela Schmutzer organizeaza in cadrul centrului “Conacul Golescu Grant” cursuri gratuite de scrima pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 9 ani. Scrima este un sport nobil ce ii ajuta pe copii sa se dezvolte armonios din punct de vedere fizic si psihic. Copiii au nevoie de o copie a certificatului de nastere, o adeverinta medicala ca sunt apti pentru practicarea acestui sport si de cererea tip completata pentru inscriere.

Centrul este deschis intre orele 8:00 si 20:00 in zilele din mijlocul saptamanii, iar in weekend intre 8:00 si 14:00. Mai multe detalii puteti afla de pe pagina http://gabrielaschmutzer.tumblr.com sau de pe facebook: facebook.com/CentrulDeRecreereSiDezvoltarePersonala6.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Ionx Center

Comentarii

Cauta

Categorii populare