Comunicate de Afaceri

Glenmark si farmaciile Catena ofera consiliere privind riscurile hipertensiunii arteriale netratateCompania farmaceutica Glenmark lanseaza impreuna cu farmaciile Catena un program de screening al persoanelor care sufera de hipertensiune intitulat:

\"Controlul eficient al tensiunii arteriale prelungeste viata!\"

In perioada 17 august - 17 septembrie, in farmaciile Catena partenere, va fi masurata tensiunea arteriala tuturor celor interesati si vor fi oferite materiale informative despre hipertensiunea arteriala. Daca valorile inregistrate nu se incadreaza in limitele normale, pacientii vor beneficia de un control cardiologic gratuit la unul dintre cabinetele medicale partenere.

Glenmark isi propune ca prin intermediul acestui program sa atraga atentia asupra numarului mare de bolnavi cu hipertensiune arteriala necontrolata.

In Romania, conform studiului SEPHAR (Studiul de Prevalenta a Hipertensiunii Arteriale si de Evaluare a riscului cardiovascular in Romania), 4 din 10 adulti sunt hipertensivi si doar jumatate dintre cei bolnavi sunt constienti de problema de sanatate pe care o au. Dintre pacientii diagnosticati cu hipertensiune si tratati, doar 8% au tensiunea arteriala controlata.

\"Situatia pacientilor cu hipertensiune arteriala necontrolata este ingrijoratoare. Numarul bolnavilor este in continua crestere si starea lor se agraveaza pentru ca ei nu acorda importanta acestei probleme de sanatate. Desi pe termen scurt afectiunea poate fi ignorata, pe termen lung poate avea consecinte grave asupra starii de sanatate” a declarat doamna Mariana Wencz, general manager Glenmark.

Doamna farmacist Alina Marinescu, directorul general al lantului de farmacii Catena ne-a declarat: “Este nevoie de un astfel de program care sa convinga pacientii suferinzi de hipertensiune arteriala sa mearga la medic si sa se trateze inainte de a fi prea tarziu. Suntem bucurosi ca impreuna cu Glenmark putem oferi tuturor celor care intra in farmaciile Catena un astfel de program.\"

Despre Glenmark:
Glenmark Pharmceuticals Ltd este o companie farmaceutica globala, bazata pe cercetare, cu o gama integrata de produse farmaceutice, cu sediul central in Mumbai, India. Compania este, in India, liderul in descoperirea de noi molecule. Compania este prezenta in peste 80 de tari din intreaga lume, inclusiv pe pietele puternic reglementate ale SUA si Europei. Produsele companiei sunt destinate mai multor segmente terapeutice: cardiologie, diabet, medicina interna, gastroenterologie, pediatrie, ginecologie, dermatologie, oncologie.
In portofoliul de medicamente ale Glenmark de pe piata romaneasca se numara mai multe produse destinate sistemului cardiovascular.


Despre Catena:
Farmaciile Catena reprezinta al doilea lant de farmacii din Romania cu acoperire la nivel national, in prezent existand peste 200 de farmacii. Lantul de farmacii Catena este parte a grupului Fildas, una dintre cele mai mari companii de distributie de produse farmaceutice din Romania.
„Catena - Farmacia care te ajuta”, ofera in permanenta sfaturi si recomandari profesioniste, pentru o gama larga de produse: farmaceutice, parafarmaceutice, cosmetice, dermatocosmetice, terapii naturiste si nutritie avand ca obiectiv asigurarea satisfactiei clientilor sai prin actiuni si oferte speciale acordand si premii supriza pentru toti detinatorii de card Catena.
Pentru mai multe solutii pentru sanatate si frumusete vizitati portalul si magazinului online www.catena.ro !

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Mihnea Anastasiu
0745 117 228
mihnea.anastasiu@imagepr.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare