Comunicate de Afaceri

Greseli frecvente pentru purtatoarele de lentile de contact

Nu dormiti cu lentilele de contact

Majoritatea lentilelor sunt facute pentru uz zilnic si trebuie indepartate noaptea. Atunci cand adormiti cu lentilele, acest lucru poate duce la aparitia senzatiei de ochi uscati, si, in unele cazuri, a infectiilor. Daca doriti sa purtati lentile in timpul somnului, trebuie sa purtati lentile de uzura prelungita care sunt concepute special pentru purtarea nocturna.

Utilizati solutiile potrivite

Solutia pe care o utilizati depinde in mare masura de lentilele pe care le purtati si de ce tip de rutina de curatare preferati. Cea mai usoara solutie pentru lentilele de contact este o solutie multifunctionala, care va permite atat curatarea, cat si stocarea solutiei in acelasi timp.

Respectati igiena adecvata

Igiena mainilor este incredibil de importanta atunci cand purtati lentile de contact, iar situatia inversa este responsabila pentru cele mai multe cazuri de infectie. Curatarea mainilor inainte de manipularea lentilelor reduce dramatic, si aproape elimina, sansele de infectii transmise de la mana la ochi.

Aplicati-le corect

Majoritatea lentilelor vor fi asezate deja in forma lor naturala atunci cand le scoateti din blister. Daca nu sunteti sigure daca lentilele sunt sau nu cele mai potrivite pentru a fi inserate, cel mai simplu mod de a sti este sa puneti o lentila pe unul dintre degete si sa va uitati la forma sa. Ar trebui sa fie o curbura rotunda neteda, aproape ca un castron.

Nu renuntati dupa prima incercare

Primele cateva incercari de a purta lentile de contact pot fi usor inconfortabile. Unii oameni gasesc de asemenea inserarea si indepartarea lentilelor usor suparatoare. Ca in orice alta privinta, este nevoie de un pic de practica si de timp pentru a permite organismului sa se obisnuiasca cu un corp strain.

Daca simtiti permanent disconfort purtand lentile, va sfatuim sa le eliminati. Merita sa testati cateva marci diferite inainte de a renunta complet la idee.

Nu le cumparati la un pret exorbitant

Contrar opiniei populare, nu este nevoie sa va cumparati lentilele de contact de la optician. Odata ce aveti reteta, puteti cumpara lentilele de oriunde doriti si cel mai ieftin loc pentru a le cumpara este online.

Ai grija sa primesti reteta corecta

O prescriptie pentru ochelari nu este aceeasi cu o prescriptie pentru lentilele de contact. Fiecare necesita un test diferit. Nu incercati sa va bazati prescriptia lentilelor de contact pe baza prescriptiei pentru ochelari, deoarece nu va ofera claritatea corecta a vederii.

Iti place cand arunci cu sageti in inimile admiratorilor atunci cand ii privesti in ochi? Cu siguranta ca lentilele de contact te fac sa te simti mai frumoasa, insa ai grija ca modul in care le aplici si procesul de dupa sa fie executate in conditii de igiena optima. Multe femeie aleg sa poarte lentile de contact tocmai dtorita faptului ca au un succes real printre barbati.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare