Comunicate de Afaceri

Gynecoland lanseaza primul Centru Integrat de Diagnostic si Tratament al Sanului din Romania

„In urma unei investitii de aproximativ 1,5 milioane euro in clinica, dotari si aparatura, Gynecoland vine in sprijinul pacientelor prin deschiderea in Romania a primului Centru Medical privat integrat, de diagnostic si tratament al sanului. Pana acum, orice pacienta care se confrunta cu o afectiune mamara, in special maligna, trebuia sa depuna un efort deosebit pentru a parcurge anumite etape diagnostice si terapeutice desfasurate de regula in locatii diferite. Tocmai de aceea, Gynecoland a inteles necesitatea integrarii, intr-un centru medical, a tuturor serviciilor”, a declarat dr. Ioan Stoian.

„Centrul de diagnostic si tratament senologic, Gynecoland, le ofera pacientelor sale posibilitatea unor investigatii clinice si paraclinice rapide, cu discutarea fiecarui caz separat. Acest lucru face ca 25% din cele 20.000 de paciente ale clinicii sa apeleze regulat la serviciile noastre”, adauga Ioan Stoian.

Centrul integrat de diagnostic si tratament al sanului dispune de:

* Echipa medicala pluridisciplinara complexa
* Cabinete de consultatii pentru senologie, ginecologie, endocrinologie, oncologie
* Un cabinet de imagistica medicala care include mamografia digitala (investigatie radiologica care ofera o imagine computerizata a sanului), ecografia mamara si sonoelastografia (cea mai noua metoda de investigatie a sanului prin care se masoara calitativ si cantitativ elasticitatea tumorilor mamare)
* Un laborator performant de analize medicale
* Un bloc operator modern care permite efectuarea oricarui tip de operatie
* Compartiment de oncologie si chimioterapie
* Servicii de citologie si anatomie patologica (biopsii mamare)

Principalii factori care duc la diagnosticarea cancerului la san in stare avansata sunt ignoranta, spaima de diagnostic, dar mai ales lipsa educatiei pentru sanatate. Studiile arata ca in Romania, doar 5% dintre femeile bolnave de cancer mamar afla acest lucru in timp util, pentru ca mai putin de 20% dintre femei apeleaza la investigatii periodice. Atunci cand cancerul la san este descoperit timpuriu, rata de supravietuire pe 5 ani este de 96%. Sfatul medicilor este de a apela la mamografia de screening, intrucat poate reduce mortalitatea cu 30% la femeile de 50 de ani si cu 18% la femeile de peste 40 de ani, iar mai nou, la sonoelastografie, o metoda care nu iradiaza sanul, putand fi repetata de cate ori este nevoie.

In fiecare an, in Romania, sunt diagnosticate aproximativ 6.000 de femei cu aceasta maladie. Incidenta cancerului la san creste cu 10% anual, una din zece femei dezvoltand pe parcursul vietii o tumora mamara maligna. Cancerul este a treia cauza de mortalitate dupa accidentele de circulatie si bolile cardiovasculare.

„La fiecare trei minute, o femeie este diagnosticata de cancer la san. Aproximativ 70% dintre aceste cazuri sunt descoperite prin auto-examinare. Nu toti nodulii sunt detectabili la palpare, de aceea recomandam consultul senologic anual, insotit de sonoelastografie, iar la femeile de peste 40 de ani consultul de mamografie. Daca descoperiti un nodul, nu intrati in panica, intrucat 8 din 10 noduli la san nu sunt cancerosi”, precizeaza Ioan Stoian.

Despre Gynecoland
Centrul Medical Gynecoland a fost infiintat in 1998 si este organizat ca un spital privat a carui particularitate consta in ultraspecializarea sa in chirurgia ginecologica si chirurgia sanului. Gama interventiilor chirurgicale este diversa, in functie de competentele medicilor care opereaza (chirurgie abdominala, vaginala, chirurgia sanului, laparoscopie, histeroscopie, ginecologie oncologica), putandu-se realiza cele mai dificile interventii in sfera genitala si mamara (fibroame uterine, chisturi ovariene, ruptura de perineu, incontinenta urinara, tumori mamare). In cadrul clinicii, lucreaza peste 40 de oameni, 12 dintre acestia fiind doctori specializati.

www.gynecoland.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare