Comunicate de Afaceri

Importanta pe care o are o consultatie de endocrinologie realizata regulat

Poate nu v-ati gandit pana acum, insa multe probleme de sanatate de tip cronic sunt in stransa legatura cu sistemul endocrin, iar din aceasta cauza este recomandat sa mergeti la o consultatie de endocrinologie anual. Facand o serie de analize de endocrinologie se pot descoperi ti timp eventualele probleme de sanatate si in cazul in care acestea sunt pot fi tratate din timp inainte de a se agrava

Cateva informatii despre endocrinologie si sistamul endocrin

Endocrinologia este specialitatea medicala care studiaza glandele endocrine si hormonii pe care acestea ii produc.

Sistemul endocrin detine un rol extrem de important in buna functionare a organismului fiecarei persoane. Acesta este compus din anumite organe si glande care sunt direct responsabile pentru producerea, depozitarea si secretia hormonilor care ajuta la mentinerea si functionarea corecta a functiilor, precum cresterea, reproducerea si nivelul de energie.

Din aceasta cauza, o consultatie de endocrinologie realizata aici http://clinicaromgermed.ro/servicii/endocrinologie/ este foarte importanta, deoarece va ajuta sa tineti cont si sa urmariti prezenta unor simptome ce pot indica prezenta unor probleme endocrinologice, iar daca acestea exista sa poata fi tratata din timp.

Principalele boli care se pot descoperi la un consult de endocrinologie

Exista mai multe boli provocate de sistemului endocrin. Mai jos va prezint cateva exemple dintre cele mai frecvente boli, dar si simptomele acestora.

• Diabetul – este cam cea mai cunoscuta si des intalnita boala cauzata de sistemul endocrin. Practic, pancreasul nu mai produce cantitatea suficienta de insulina pentru corp. Insulina este esentiala, deoarece ajuta corpul sa transforme zaharurile si amidonul in energia de care are nevoie. Neprezentarea la o consultatie de endocrinologie si descoperirea diabetuli tarziu sunt consecinte grave. Principalele simptome sunt urmatoarele: sete excesiva sau foame excesiva, oboseala, urinari dese, greata si varsaturi, pierderea sau cresterea brusca in greutate.

• Sindromul ovarelor polichistice – aceasta boala de endocrinologie este destul de comuna. Aceasta este prezenta la femeile care au varsta cuprinsa intre 15 si 45 de ani, intr-o proportie cam de 8%. Sindromul ovarelor polichistice este legat de simptome ale menstruatiei neregulate, acnee si dificultate petru sarcina. Principalele simptome sunt urmatoarele: perioada menstruala neregulata, infertibilitate, probleme cu greutatea, cresterea in exces a parului.

• Tulburari tiroidiene – aceste tulburari se impart in doua categorii si anume:

1. Hipertiroidie (surplus de hormoni tiroidieni necesari), care prezinta urmatoarele simptome: diareee, oboseala accentuata, crestere de gusa, stare de nervozitate rapida, scadere brusca in greutate, lipsa de putere.
2. Hipotiroidism (lipsa de hormoni tiroidieni necesari), care prezinta urmatoarele simptome: constipatie, par uscat, oboseala accentuata, dureri musculare si articulare, cresterea brusca in greutate.

• Osteoporoza – aceasta boala des intalnita apare atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatiilor, insa in cazul femeilor, riscul de dezvoltare este cam de patru ori mai mare. atunci cand exista aceasta boala oasele devin fragile si predispuse la rupere usoara. Din pacate aceasta boala nu are simptome foarte evidente, dar dintre acestea cele mai mai des intalnite sunt urmatoarele: dureri ale sistemului osos, pierderea din inaltime, fracturi produse de traumatisme minore.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare