Comunicate de Afaceri

In 2020 programeaza-te la un cabinet ORL specializat

Ce afectiuni pot afecta auzul si pot fi realizate?

In general, cele mai frecvente prezentari la un cabinet ORL de la Romgermed sunt otitele, intalnite cel mai des la copii si tulburarile de auzi, intalnite foarte des la adulti.

Otitele pot fi de doua feluri:

  • Otite externe – atunci cand acestea afecteaza conductul auditiv extern;
  • Otite medii – atunci cand afecteaza.

cabinet ORl

Aveti nevoie sa mergeti la un cabinet de ORL? In gasiti pe cel mai bune la Romgermed in Bucuresti

Nasul, gatul si urechile noastre sunt mai mereu neglijate. De cele mai multe ori, singura atentie pe care le-o oferim este cea estetica: o chirurgie plastica sau un cercel, fie el in nas sau in ureche.
Otorinolaringologia este denumirea medicala pentru urechi, nas si gat, iar prescurtarea o gasim in orice cabinet de ORL.

Cel mai important lucru de stiut si de asemenea de respectat cu privire la orice simptoma este ca daca acestea persista mai mult de 7 zile inseamna ca ar trebui sa va faceti o programare la un cabinet orl in bucuresti. Cele mai frecvent intalnite simptome in domeniul orl-ului sunt:

  • Congestia nazala sau, dimpotriva, secretiile nazale pe perioade mai lungi de culoare galben-verzuie;
  • Probleme cu garul (usturimi, dureri, raguseala);
  • Senzatii intense de ameteala sau zgomot in ureche;
  • Scurgeri de secretii din interiorul uneuia sau ambelor urechi;
  • Senzatia de ureche infundata manifestat la una sau ambele urechi.

Ce fel de examinari poti face daca te programezi la un cabinet orl din bucuresti?

Ca in cazul oricarei vizite la medic, atunci cand ajungeti intr-un cabinet orl din bucuresti, doctorul specialist este obligat sa adreseze pacientulu o serie de intrebari pentru a afla atat motivul pentru care a venit cat si pentru a determina cauzele afectiunii si tratamentele necesare.

Astfel, atunci cand ajungem in acest punct putem efectua la indrumarea medicului specialist mai multe investigatii printre care aspiratia de secretii din ureche, interpreatarea unor analize deja efectuate, extractia de corpi straini din zonele nazo-faringiene sau si de dopuri intra-auriculare.

De ce trebuie totusi sa mergeti in mod regulat la medic?

Chiar daca considerati ca nu suferiti de vreun simptom mentionat, vizita la un cabinet ORL din Bucuresti este recomandata, mai ales datorita faptului ca exista o serie de boli ce nu prezinta simptome, dar care pot fi depistate in cadrul unui consult de acest tip.
Daca s-a intamplat ca pe parcursul adolescentei sa beti zilnic alcool, va sugerez sa luati in considerare programarea de cel putin doua ori pe an la medicul specialist.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Mircea Popescu

Cauta

Categorii populare