Comunicate de Afaceri

Ingrijirea lentilelor de contact, preturi avantajoase

Ingrijirea lentilelor de contact la preturi avantajoase

Exista o multitudine de motive pentru care oamenii aleg sa foloseasca lentile de contact. Partea estetica este un factor motivant pentru cei ce doresc sa evite folosirea ochelarilor sau care doresc sa isi schimbe aspectul vizual.

Alte persoane folosesc lentile de contact in scopuri functionale sau din motive medicale. Prin comparatie cu ochelarii de vedere, lentilele ofera in general o vedere periferica mai buna si nu absorb umezeala precum ploaia, zapada, condensul sau transpiratia. Acest lucru le face de asemenea ideale pentru practicarea sporturilor sau activitati in aer liber. Purtatorii pot de asemenea sa foloseasca ochelari de soare, de schi sau alte dispozitive optice fara a mai trebui sa monteze pe acestea dioptrii.

 

O inovatie moderna

Lentilele de contact par a fi o inventie moderna. Este adevarat ca parintii sau bunicii nostri nu prea au avut parte de astfel de produse, insa ideea realizarii lor dateaza de mai bine de 500 de ani. Leonardo da Vinci, marele inventator italian, a realizat cateva schite care sugereaza faptul ca vederea poata fi corectata cu ajutorul unor obiecte plasate direct pe globul ocular.

Primele lentile care sa inlocuiasca ochelarii cu rame au fost realizate, totusi, ceva mai tarziu, in anul 1887 de catre un sticlar, F.A. Muller ce a preluat proiectele lui Sir John Herschel, un astronom englez ce adusese in atentia publicului aceasta idee cu 50 de ani mai devreme. Alti istorici ii crediteaza ca primi producatori a unor lentile de contact pe fizicianul elvetian Adolf E Fick si opticianul francez Edouard Kalt. Posibilitatile tehnice erau totusi reduse. Lentile de contact erau destul de groase, grele si acopereau intreaga suprafata a ochiului ceea ce le faceau dificil de purtat si periculoase daca erau utilizate mai mult de cateva ore, dat fiind ca impiedicau oxigenarea corecta a ochiului.

Primele lentile care au fost proiectate pentru a acopri doar irisul au fost realizate de opticianul Kevin Touchy in California in 1948.

 

Ingrijirea lentilelor de contact

Curatarea si dezinfectarea lentilelor este o etapa extrem de importanta pentru sanatatea ochilor tai si pentru pastrarea in bune conditii a lentilelor pe toata durata recomandata de utilizare.

Pe lentile se pot depune particule de praf, urme de cosmetice si, pe termen lung, proteine secretate de globul ocular. Ignorarea recomandarilor de curatare corecta iseamna o reducere a claritatii lentilei de-a lungul timpului si cresterea riscului de iritare sau chiar infectare a ochiului.

Doar o curatare, dezinfectare si pastrare corecta a lentilelor poate garanta timpul de utilizare recomandat.

Alegerea solutiei de curatare este la fel de importanta. Producatorii pot recomanda un anumit tip de solutii de curatare si dezinfectare. Citeste cu atentie instructiunile de folosire si respecta recomandarile producatorului de lentile.

Atentie! Exista solutii care doar curata, insa nu si dezinfecteaza.

Curatarea lentilelor de contact se face imediat dupa scoaterea acestora. Depozitarea pentru o curatare ulteriora nu este efcienta. Daca se intampla sa scoti lentila fara a avea la indemana kitul de curatare, mai degraba evita sa folosesti in continuare lentilele respective.

Doresti lentile de contact cu dioptrii, Optilen iti este alaturi!

Reducere de 20% la solutiile Clean Active

Gama de solutii multifunctionale destinate curatarii, clatirii si dezinfectarii lentilelor de contact de la Optilen beneficiaza de o reducere atractiva de 20%. Iata, deci, un motiv in plus pentru a fi mai preocupat de ingrijirii propriei tale perechi de lentile de contact si de mentinerea atenta a sanatatii ochilor tai. Clean Active Premium 100 ml este o solutie multifunctionala la oferta, cu o formula unica pe baza de hialuronat de sodiu, care ajuta la mentinerea lentilelor curate pentru o lunga perioada de timp dupa igenizarea acestora.

Clean Active Aqua 500 ml este o formula 6 in1 ce prezinta urmatoarele particularitati:

  • respinge efectiv depozitele de proteine si alte posibile reziduuri, fara a fi nevoie de frecare
  • dezinfecteaza si hidrateaza lentilele de contact cu succes
  • permite mentinerea lentilelor de contact in conditii de siguranta.
  • ingredientul HPMC din solutie, permite o eliberare treptata a umiditatii din lentila, asigurand un confort ridicat al utilizatorului.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare