Comunicate de Afaceri

Invitati de renume mondial la al X-lea Congres de Medicina Perinatala din Cluj

Cea de-a zecea editie a Congresului National de Medicina Perinatala se va desfasura la Cluj-Napoca in perioada 22-25 mai 2013, in cadrul evenimentului anuntandu-si prezenta cei mai mari specialisti europeni si mondiali in domeniul obstetrica-ginecologie.

Prof. Dr. Chittaranjan Narahari Purandare este urmatorul Presedinte al Federatiei Internationale de Ginecologie si Obstetrica (FIGO), cea mai mare organizatie de profil la nivel international. Domnia sa este unul dintre cei mai renumiti medici de specialitate din Mumbai, avand totodata o experienta de peste 30 de ani in predarea medicinei in cele mai mari centre universitare din India si Irlanda. C.N. Purandare va participa in calitate de speaker si invitat de onoare al congresului organizat de Asociatia Romana de Medicina Perinatala, sub conducerea domnului Prof. Dr. Florin Stamatian.

Dr. Ritsuko K. Pooh va dezbate in cadrul manifestarii stiintifice de la Cluj teme de actualitate legate de sonoembriologie si ultrasonografie morfologica in primul trimestru de sarcina, precum si neurologie fetala. Dr. Pooh este una dintre cele mai mari personalitati medicale din Japonia, avand functia de Presedinte al Institutului Clinic de Cercetare in Medicina Perinatala din Osaka, fiind totodata si directorul national al Scolii de Ultrasonografie Ian Donald - bransa japoneza.

Colegiul Regal de Obstetrica si Ginecologie din Regatul Unit al Marii Britanii va fi reprezentat la congresul de medicina perinatala de cinci profesori specialisti ai organizatiei, in frunte cu insusi Presedintele acesteia, dr. Anthony Falconer, medic ginecolog cu o experienta de peste 25 de ani in domeniu.

Congresul este cea mai mare manifestare medicala in domeniul obstetricii si ginecologiei, ce va avea loc in acest an in Romania si va aborda diverse subiecte legate de ingrijirea sanatatii mamei si copilului, reducerea mortalitatii infantile sau a evitarii malformatiilor congenitale. „Prin valorea si notorietatea personalitatilor invitate, precum si prin actualitatea si importanta subiectelor abordate, congresul de medicina perinatala de la Cluj-Napoca se aliniaza la standardele mondiale ale stiintei si tehnlogiei in domeniul medical, participantii avand oportunitatea de a asista la prezentari si dezbateri profesionale de real nivel international” afirma Prof. Dr. Florin Stamatian, Presedintele Asociatiei Romane de Medicina Perinatala.

Asociatia Romana de Medicina Perinatala a fost infiintata in anul 1995, principalele obiective pe parcursul dezvoltarii sale fiind: imbunatatirea calitatii asistentei medicale in domeniul obstetricii, medicinei perinatale, neonatologiei si pediatriei, sprijinirea si dezvoltarea de programe medicale si stiintifice, precum si reprezentarea intereselor membrilor asociatiei la Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie, Societatea Romana de Ultrasunete in Medicina si Biologie, EAPM, OMS si FIGO.

Acad. Prof .Dr. Florin Stamatian
Presedinte ARMP si SOGR
Departamentul de Medicina Prenatala si Neonatala
Clinica de Obstretica si Ginecologie I
Universitatea \"Iuliu Hatieganu\" din Cluj-Napoca
0264.450.115
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare