Comunicate de Afaceri

MediHelp International sustine Directiva IDD si noile standarde internationale din industria asigurarilor private

Directiva europeana privind Distributia in Asigurari - IDD (Insurance Distribution Directive) a intrat in vigoare la 1 octombrie 2018 si a generat o serie de schimbari in industrie datorita noilor reglementari cu privire la modalitatea in care serviciile de asigurare sunt promovate la nivel international.

Unul dintre principalele obiective se refera la faptul ca toti asiguratii ar trebui sa primeasca acces la servicii de cea mai înalta calitate, indiferent de tara in care se afla.

La fel de important este faptul ca aceasta directiva reglementeaza si permite companiilor de brokeraj sa creeze produse de asigurare. 

MediHelp Internațional a avut mereu in vedere, atat nevoile specifice ale persoanelor care au accesat asigurari private de sanatate, cat si dinamica pietei, motiv pentru care a promovat planuri personalizate de asigurari medicale private, realizate cu sprijinul companiilor de asigurare partenere, arată Alexandra Gardan, Director de Dezvoltare al MediHelp International.

O alta prevedere importantă a IDD se refera la obligativitatea analizei detaliate și documentate a nevoilor prospectilor de catre intermediari. Astfel, pe baza informatiilor declarate, companiile de asigurare le vor putea oferi clienților, pachete individualizate de asigurari.

MediHelp a procedat la aceasta analiza incă de la începutul activitatii si a oferit intotdeauna solutii de asigurare adecvate nevoilor cumparatorului. Acestea au inclus toate serviciile dorite, fie ca vorbim despre servicii in ambulatoriu, analize si investigatii medicale complexe ori preventie, fie ca vorbim despre servicii de spitalizare, inclusiv tratament pentru cancer, servicii de transplant sau maternitate, completează Alexandra Gardan.

Alta prevedere cu un impact semnificativ asupra industriei se refera la alinierea dintre IDD si legislatia europeana care permite colaborarea intre companiile de brokeraj pentru a promova aceleasi produse de asigurare. In acest sens, Alexandra Gardan mentioneaza: Ne bucura foarte mult faptul ca acum co-brokerajul este permis si in Romania, facilitand introducerea unor produse de asigurare noi si competitive in piata. Astfel, colaborarea dintre companiile de brokeraj poate aduce mai multe avantaje clientilor prin cumularea expertizei intermediarilor.

In cele din urma, directiva isi propune sa promoveze conditii de concurenta echitabila, in termeni de egalitate intre intermediari, acest principiu venind in sprijinul persoanelor asigurate deoarece acestea vor beneficia de un grad crescut de calitate a serviciilor de asigurare si de protectie.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare