Comunicate de Afaceri

Merita sa urmam programe de antrenamente acasa?

Daca esti printre persoanele care si-au propus sa urmeze un stil de viata sanatos si sa faca exercitii fizice regulate, atunci foarte probabil ca programul de antrenamente fizice la sala se regaseste in programul tau saptamanal. Pe de alta parte, odata cu problemele aparute in urma izbucnirii pandemiei de coronavirus, salile de fitness au fost mai mult inchise sau cu un acces limitat al numarului de participanti.

In acest context foarte multa lume a trebuit sa se reorienteze si sa inceapa sa faca antrenamente fizice acasa. Multa lume se intreaba daca merita sa faci astfel de antrenamente acasa, daca aceste exercitii fizice ar produce rezultate si ar fi eficiente.

Ei bine, trebuie spus ca si aceste exercitii fizice facute in confortul propriei locuinte se pot dovedi eficiente daca se respecta un program regulat si daca exercitiile sunt facute corect. Mai mult, exista chiar anumite avantaje care recomanda sa optezi pentru antrenamente acasa.

Beneficiile antrenamentelor fizice facute acasa

Desi la prima vedere ai putea spune ca nu exista plusuri pentru a urma programe de antrenament acasa, trebuie spus ca exista o serie de beneficii. Astfel vorbim despre faptul ca odata ce nu mai trebuie sa mergi la sala vei putea economisi timpul necesar pentru a te deplasa la sala si inapoi acasa. Timpul respectiv il vei putea valorifica intr-un alt mod, poate chiar facand programul de antrenament pentru ziua respectiva.

Un al doilea beneficiu poate fi considerat inclusiv economia financiara cu abonamentul lunar. Odata ce nu mai trebuie sa platesti acest abonament, vei putea sa investesti sumele respective in alte directii. Poate chiar pentru achizitionarea de echipamente pentru antrenamentele fizice facute acasa.

Discretia de a fi in spatiul tau intim este fara doar si poate un alt beneficiu care merita amintit pentru aceia care urmeaza sa faca antrenamente acasa. Vei scapa astfel de privirile uneori stanjenitoare ale altor persoane prezente in salile de fitness.

Minusurile unor exercitii fizice facute acasa

Pe langa beneficiile de a face antrenamente acasa putem aminti si o serie de minusuri referitoare la aceasta alegere. In primul rand nu vei avea toate aparatele care sunt disponibile intr-o sala de fitness. Acest lucru inseamna ca nu vei putea face chiar toate exercitiile pe care le faceai in sala.Insa acest minus poate fi remediat cel putin intr-o anumita masura prin investitia in aparate de fitness pe care sa le folosesti chiar la tine acasa.

Un alt minus important este acela ca nu vei putea avea suportul si indrumarea unui antrenor, asa cum se intampla la sala. Acest lucru poate insemna faptul ca exercitiile nu sunt facute intotdeauna corect, poate sa apara riscul unor accidentari, dar in acelasi timp poti sa observi ca antrenamentele nu au acelasi randament.

Si acest dezavantaj poate fi remediat prin urmarirea unor antrenori in mediul online sau prin achzitionarea de programe pentru antrenamente acasa. Exista astfel de programe care pot fi urmarite live, ca si cum ai avea un antrenor personal, sau poti relua ulterior antrenamentele respective pentru care ai acces permanent odata achizitionate.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atelierul de Creatii Digitale

Comentarii

Cauta

Categorii populare