Comunicate de Afaceri

Oferte medicina muncii de la RomGerMed

Clinica medicala RomGerMed eare in componenta ei si un cabinet de medicina muncii, unde orice angajator poate obtine (bineinteles in urma unui control de medicina muncii) fisa medicala necesara pentru angajare. (fisa obligatorie pentru fiecare persoana care urmeaza sa fie angajata)

Angajatorul are obligatia de a trimite persoana pe care vrea sa o angajaze la un cabinet de medicina muncii pentru a obtine fisa medicala necesara pentru a putea fi angajat.

Controlul de medicina muncii trebuie sa fie facut imediat dupa recrutare, fix inainte de momentul in care persoana urmeaza sa fie angajata si are la baza urmatorii pasi:

Pentru ca dosarul personal de angajare sa fie completat, persoana care urmeaza sa fie angajata trebuie sa aduca la sediul firmei urmatoarele acte:

Copie dupa buletin

Copie dupa certificatul de nastere

Cazier

Apoi, persoana care urmeaza sa fie angajata trebuie sa fie informata in conformitate cu prevederile articolului 17 din Codul Muncii cu privire la obligatiile pe care le are ea si angajatorul.


Examinarea propiu zisa se obtine in cadrul unui cabinet de medicina muncii

Prevederile din articolul 27, aliniatul 1 din Codul Muncii sustin ca o persoana poate fi angajata numai in baza unei fise medicale de angajare care atesta faptul ca persoana respectiva este apta pentru prestarea acelei munci.

Dupa ce s-a facut informarea, angajatul (sau mai bine spus viitorul angajat) trebuie sa mearga la un cabinet de medicina muncii pentru a obtine fisa medicala de angajare obligatorie pentru ca procesul de angajare sa fie complet si legal. Inainte de acest pas, angajatorul este obligat sa depuna o documentatie care va ramane in permanenta in cabinetul de medicina muncii.

Controlul de medicina muncii este obligatoriu si angajatorul trebuie sa trimita viitorii angajati la un control de medicina muncii pentru a preveni imbolnavirea acestora datorita bolilor profesionale care sunt cauzate de agentii nocivi, fizici, chimici sau biologici.

 

Astfel, dupa ce persoana ce urmeaza sa fie angajata, a obtinut fisa medicala de angajare in care se precizeaza ca este apta pentru a presta munca respectiva, aceasta poate fi intr-un final angajata, deoarece toate prevederile legale au fost indeplinite.

De asemenea, angajatorul are obligatia sa faciliteze accesul persoanei respective la controlul de medicina muncii, conform articolului 186 din Codul Muncii.

Clinica medicala Romgermed propune oferte personalizate de medicina muncii pentru fiecare angajator, oferte de medicina muncii pe care le puteti vedea in acest link: http://clinicaromgermed.ro/medicina-muncii/ in partea. Acestea depinde de numarul de angajati care vin la cabinetul de medicina muncii, de domeniul respectiv, de cat de des faceti programari pentru angajati etc. Toate tarifele poate fi negociate si personalizate in functie de nevoie. Pentru informatii suplimentare despre serviciul de medicina muncii de la Romgermed, puteti intra pe site-ul RomGerMed, puteti apela numarul de telefon 021.311.00.75 sau puteti trimite un email pentru oferta la medicina.muncii@clinicaromgermed.ro.

 
Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare