Comunicate de Afaceri

Oncologii privati din Romania dezbat problemele sistemului medical

Membrii Asociatiei Nationale a Oncologilor Privati din Romania au demarat o serie de intalniri si dezbateri publice pe tema problemelor cu care se confrunta sistemul oncologiei medicale din tara. Criza citostaticelor, oportunitatile de finantare sau facilitarea accesului pacientilor la noi tratamente reprezinta principalele puncte de interes, pe care medicii le vor aborda in cadrul evenimentelor organizate.

Asociatia Oncologilor Privati si-a propus ca prin derularea acestor intalniri sa gaseasca solutii pentru pacientii diagnosticati cu cancer, mai ales in ceea ce priveste problema lipsei citostaticelor. „Dincolo de dificulatile pe care pacientii le intampina pe partea financiara, exista si situatii in care medicamentele sunt foarte greu de procurat. In cadrul clinicilor private incercam sa gasim solutii de finantare si sa usuram accesul pacientilor la tratamentele necesare prin diverse actiuni: parteneriate cu diverse ONG-uri, obtinerea aprobarilor de la CNAS pentru anumite medicamente sau suplimentarea provizorie a stocurilor de citostatice” afirma dr. Adrian Udrea, presedintele in exercitiu ANOPR.

Lipsa de sprijin din partea autoritatilor si a sistemului medical de stat este resimtita acut in clinicile de oncologie private. Desi dispun de conditii de tratament moderne, aparatura de ultima ora si personal instruit in tara si in strainatate, acestea trebuie sa faca eforturi deosebite pentru a colabora cu CNAS, Ministerul Sanatatii sau distribuitorii de farmaceutice. „Toate aceste lucruri sunt ingreunate si de o legislatie deficitara, care nu este in conformitate cu standardele internationale, iar clinicile private desi beneficiaza de toate resursele necesare aplicarii unor tratamente inovatoare, acestea nu pot fi puse in practica” adauga dr. Adrian Udrea.

Un alt punct pe lista dezbaterilor se refera la perfectionarea continua a personalului medical implicat in tratamentul pacientilor. In acest scop intalnirile periodice ale membrilor AOPR vor cuprinde si o latura educativa, organizandu-se scurte sesiuni de prezentari, workshop-uri sau cursuri dedicate atat medicilor, cat si intregii echipei paramedicale. „Seria dezbaterilor initiate de oncologii privati a debutat la Cluj-Napoca in luna mai la clinica Medisprof, cu prilejul inaugurarii noului sau sediu, cand am desfasurat si un workshop pentru asistentii medicali si farmacisti. Temele de discutie au vizat: probleme legate de practica zilnica, managementul pacientului, comunicare pre si post tratament, legislatia in vigoare si medicamentele in circuit deschis” adauga dr. Adrian Udrea, presedintele in exercitiu ANOPR.


Asociatia Nationala a Clinicilor Private de Oncologie din Romania a fost infiintata in anul 2012, membrii fondatori fiind 6 dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale de profil din intreaga tara: Euroclinic (Iasi), Medisprof (Cluj-Napoca), Oncomed (Cluj-Napoca si Timisoara), Oncolab (Craiova) si Kron Elpis (Brasov). Pentru a deveni membri ANOPR cei interesati trebuie doar sa acceseze pagina web a asociatiei (www.oncologieprivata.ro) si sa completeze cererea de adeziune aferenta.


Dr. Adrian Udrea
Medic Primar oncolog - Doctor in medicina
Presedinte in exercitiu ANOPR
www.oncologieprivata.ro
0264.439.270
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare