Comunicate de Afaceri

Pacientii se aleg cu boli mai grave, in spitalele din Romania! Ce trebuie sa faca autoritatile?

Scaderile continua, intrucat peste 50 de unitati au fost inchise. In primul rand, de vina sunt conditiile din spitale, bolile care se transmit, deoarece nu se folosesc dezinfectanti profesionali, eficienti - https://dacris94.ro/dezinfectanti -, care sa omoare bacteriile ce pot provoca infectii care duc, ulterior, chiar la moartea pacientilor internati.

O parte dintre romani, mai ales aceia care reusesc sa castige un salariu lunar peste medie, isi indreapta tot mai mult atentia catre spitalele private, iar motivele lor sunt simple si intemeiate. Diferenta intre un spital particular si unul de stat e colosala, iar autoritatile nu par a face nimic pentru a indrepta situatia si pentru a oferi oamenilor simpli servicii de calitate.

Ce masuri trebuie luate urgent?

Managerul unui spital are un rol extrem de important, intrucat este cel care ii poate schimba aspectul, dar si personalul. Pentru a face asta, in mod cert, are nevoie de sprijinul primariei, dar si de un spirit dedicat pentru a face treaba sa mearga, iar pacientii sa fie tratati cum se cuvine. Nemultumirile pacientilor apar din mai multe cauze, conform site-ului care analizeaza calitatea spitalelor in timp real in functie de raspunsurile pacientilor, iar acestea pot fi identificate cu usurinta.

· In primul rand, conditiile in care sunt nevoiti sa stea ii dezgusta profund pe oameni. Spitalele nu fac fata si sunt nevoite sa puna si cate doi pacienti in acelasi pat. Cu toate acestea, extrem de putine au primit paturi suplimentare. Mai mult, unele spitale nu au mai fost reconditionate de mult timp, iar cladirile sunt jalnice, mai ales in orasele foarte mici din provincie. Fonduri exista, insa totul depinde foarte mult de manager, de cum le gestioneza si care sunt lucrurile pe care le prioritizeaza.

· Curatenia unui spital conteaza foarte mult pentru pacienti pentru sanatatea lor. Scandalurile izbucnite anul trecut sunt indicii clare ca in spitale curatenia trebuie sa fie facuta ca la carte. Femeile de serviciu din cadrul spitalelor trebuie sa se asigure ca folosesc dezinfectanti potriviti pentru toate tipurile de suprafete, ca nu ii dilueaza si ca impiedica inmultirea microorganismelor. Astfel, prin folosirea pastilelor de clor efervescente, a alcoolului sanitar, a dezinfectantilor gel si sapunului lichid antibacterian pericolele pot fi eliminate.

· Un alt aspect extrem de important este reprezentat de calitatea serviciilor. Cei mai multi romani se plang de timpul indelungat pe care trebuie sa il astepte pana ce un medic ii consulta. Insa, cu toate acestea, romanii sunt mai multumiti de calitatea serviciilor medicului in comparatie cu profesionalismul unitatii sanitare per total si a personalului administrativ. Se pare ca nici comportamentul asistentelor medicale nu este deloc apreciat de catre pacienti, intrucat acesta lasa mult de dorit.

· Foarte multi romani se plang de mancarea din spitale. Chiar daca mancarea facuta in cantitati mari ar trebui sa fie gustoasa, pacientii constata cu dezgust ca nu este asa. De asemenea, in peste 80% dintre spitale, nu se face o diferenta intre alimentatia pacientilor, chiar daca acestia au afectiuni diferite, iar cei care nu pot manca anumite alimente sunt nevoiti sa isi cumpere zi de zi.

La o simpla cercetare a site-ului amintit mai sus, oricine poate vedea ca spitalele private sunt extrem de apreciate. De ce? In primul rand, pentru ca au conditii de lux, iar costurile/zi nu sunt exagerate. Apoi, acestea beneficiaza de aparatura mult mai buna decat in orice spital de stat. De asemenea, tot personalul trateaza pacientii, fara exceptie, extraordinar de bine. Chiar si meniul este personalizat in functie de nevoile fiecaruia.

Prin urmare, autoritatile din Romania ar trebui sa acorde mai multe atentie, si mai ales, mai multi bani spitalelor. Intrucat tot mai multi medici se gandesc la cariere in strainatate, sistemul nostru are numai de pierdut. Insa ei pleaca pentru ca constata pe masura ce intra in contact cu alte medii cat de diferite sunt si ca in Romania conditiile sunt jalnice atat pentru ei, cat si pentru pacienti. Pentru ca spitalele de stat sa castige un plus de valoare in fata pacientilor trebuie sa se ia masuri in privinta conditiilor, a igienei, a personalului angajat, dar si a mancarii cat mai urgent. Altfel, spitalele private vor castiga un avans si mai mare, pe masura ce timpul va trece.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Daniela Barbu

Comentarii

Cauta

Categorii populare