Comunicate de Afaceri

Pentru montarea unui aparat dentar, adreseaza-te unui specialist in ortodontie!

Daca vei alege, insa, o clinica stomatologica cu servicii integrate (precum Clinicile Dr. Leahu din Bucuresti, Pitesti sau Timisoara), vei putea beneficia inclusiv de montarea unui aparat dentar de inalta calitate in aceeasi locatie in care poti recurge si la multe alte tratamente de natura dentara: implanturi, extractii, albire profesionala etc. Iar pentru a nu mai exista nicio confuzie cu privire la tratamentele cu aparat dentar, in cele ce urmeaza am decis sa elucidam acest subiect raspunzand la cateva intrebari esentiale:

Ce este ortodontia?
Aceasta este o ramura aparte a stomatologiei, care se ocupa cu rezolvarea problemelor de muscatura si aliniere a dintilor. Acestea sunt cunoscute, in termeni de specialitate, sub denumirea generica de malpozitii si malocluzii. Altfel spus, ortodontia se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul iregularitatilor dentare ce pot afecta atat aspectul danturii, cat si functionalitatea sa. Scopul ortodontiei consta in montarea unui aparat dentar cu ajutorul caruia vei obtine o muscatura stabila pe termen lung, cu o uzura minima a dintilor, si un zambet perfect.

Ce tratam cu ajutorul ortodontiei?
Recomandarea purtarii unui aparat dentar de catre medicul specialist in ortodontie poate surveni intr-o varietate de cazuri, precum:
- dinti strambi, inclinati, suprapusi unii peste altii sau pozitionati prea in exterior;
- dinti inghesuiti;
- dinti prea spatiati;
- vorbire incorecta;
- dureri in zona maxilarului (din cauza unei muscaturi incorecte) etc.

Cum afli daca ai nevoie de aparat dentar?
Aceasta necesitate se poate depista numai in urma unui consult de specialitate efectutat de catre un medic ortodont. In doar 3 pasi simpli, vei afla daca ai nevoie de aparat dentar si ce presupune acest lucru:
- in prima faza, specialistul in ortodontie iti va analiza dintii, oasele maxilare, musculatura si articulatiile temporo-mandibulare;
- ulterior, medicul ortodont va realiza o serie de fotografii si radiografii intra si extra-orale;
- la finalul consultatiei, specialistul in ortodontie iti va comunica diagnosticul exact, planul de tratament personalizat si estimarea costurilor aferente.

Pentru cazuri mai putin grave, cum ar fi dinti inegali ca lungime, bombati sau cu strungareata, se poate recurge la fatete dentare. Acestea apartin unei alte specializari din domeniul stomatologiei, nefacand parte din activitatea unui medic ortodont!

Ce alternative ai in materie de aparate dentare?
Deoarece purtarea unui astfel de aparat este deseori considerata de majoritatea pacientilor un inconvenient estetic si functional, fiind intimidati de bracket-urile metalice si disconfortul bucal cauzat de acestea, in prezent exista mai multe solutii revolutionare, practice si eficiente:
- aparat dentar invizibil Incognito;
- aparat dentar invizibil Invisalign;
- aparat dentar transparent Safir.

Toate aceste tipuri moderne de aparate sunt disponibile in Clinicile Dr. Leahu, care ofera servicii stomatologice de orice natura, inclusiv ortodontice. Pentru mai multe detalii, acceseaza site-ul companiei, iar pentru programari apeleaza linia telefonica 021 9134.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Clincile Dr.Leahu

Cauta

Categorii populare